lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Efter 20 år: Skånetrafikens nya huvudkontor har fräschats upp

Publicerad: 3 mars 2023, 07:23

Foto: SAPA

Skånetrafikens nya huvudkontor i Hässleholm som ligger nära centralstationen, har gått från ett traditionellt kontor till ett mer modernt öppet kontorslandskap.

Ämnen i artikeln:

SvepetHässleholmSkåne

SM


Efter 20 år i samma lokaler har Skånetrafiken nu fått nya lokaler som ska möta samhällets nya arbetssätt efter två år av pandemi, heter det i ett pressmeddelande.

Kontorsytan är på totalt 4 500 kvadratmeter, samt en markyta på 2 100 kvadratmeter. Fastighetsägare är allmännyttiga Hibab, Hässleholms Industribyggnad AB.

Kontoret har tre våningsplan och har skräddarsytts för en aktivitetsbaserad arbetsmiljö. I det öppna kontorslandskapet har mötesrummen metodiskt placerats ut. Det flexibla kontoret ska ge möjligheter att jobba mer gemensamt, kreativt och koncentrerat. Även den yttre fasaden har planerats för att samspela med sin omgivning. Med sin höga byggnadsvolym har fasaden utförts i bandtäckt Zinkplåt som bryts av betong från bottenvåningen.

SAPA, som är en leverantör av byggnadssystem i aluminium i Europa har med hjälp av GlasLindberg leverat fasad och dörr-system till projektet.

Byggnaden är även certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev