Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Danska arkitekter till Sverige

Publicerad: 8 december 2016, 12:46

Skolan i Sydhavnen är ett av JWWs projekt.

Foto: Torben Eskerod.

Danska JJW Arkitekter tar steget över sundet och öppnar kontor i Sverige. I första hand fokuseras det på Skåne, men med planer om att på längre sikt expandera till andra delar av Sverige.


Ämnen i artikeln:

Danmark

Stort fokus blir, enligt bolaget, det stora bostadsbehovet i Sverige där man inte minst ska bidra med sina erfarenheter vad gäller renoveringsmetoder.

– Vi har länge haft ett gott öga till våra svenska grannar. Vi är medvetna om att byggbranschen fungerar på ett annat sätt i Sverige än i Danmark. Inte desto mindre ser vi att svenskarna är väldigt intresserade av dansk arkitektur. Med det stora behovet för bostäder, renoveringar, kontorsmiljöer, nya skolor och utbildningsinstitutioner som finns i Sverige just nu, känns det som att tiden är inne att komma igång på den svenska marknaden. Vi menar att det är viktigt att vara fysiskt närvarande, vilket är grunden till att vi öppnar kontor i Sverige, kommenterar Lars B. Lindeberg, delägare och innehavare hos JJW Arkitekter, samt ansvarig för implementeringen av företagets Sverige-strategi.
Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Danmark

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.