Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Dansk arkitektbyrå öppnar i Malmö

Publicerad: 10 februari 2016, 09:14

Den danska arkitektbyrån Arkitema har öppnat ett nytt kontor i Sverige. Trots närheten till kontoret i Köpenhamn, anser man att det på grund av intresset behövs ett lokalt kontor även i Malmö.


Ämnen i artikeln:

Arkitema ArchitectsMalmö

Den danska arkitektbyrån Arkitema har öppnat ett nytt kontor i Sverige. Trots närheten till kontoret i Köpenhamn, anser man att det på grund av intresset behövs ett lokalt kontor även i Malmö.

– Det finns ett stort intresse för dansk arkitektur i Sverige, vilket vi sett i flera uppförda projekt de senaste åren. Arkitema Architects har en lång tradition av dansk arkitektur och har därför följt den uppmaning vi fått från våra många beställare att etablera oss lokalt i Malmö, säger Hans Willehader, associerad partner och kreativ ledare på Arkitema Architects Malmökontor.

Kontoret beläget i Västra hamnen i Malmö har 7 medarbetare, med ambitionen att växa under 2016.

– Ett socialt hållbart Malmö är det viktigaste just nu. Malmö är en segregerad stad och tidigare var ambitionen att bygga bort segregationen. Satsningen har varit lyckad på flera områden och har gjort Malmö till en attraktiv plats att bo och arbeta i. Fokus på att bygga socialt hållbart har stärkts ytterligare och är något vi måste förstå för att ta del av marknaden, fortsätter Hans Willehader.

Redaktionen

Källa: Arkitema

Ämnen i artikeln:

Arkitema ArchitectsMalmö

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.