Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Christer Larsson tar rollen som riksarkitekt

Publicerad: 7 september 2018, 06:07

Christer Larsson.

Foto: Malmö stad.

Boverket anställer Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö, som Sveriges första riksarkitekt. Christer Larssons tjänst sträcker sig till årsskiftet, eller tills dess ordinarie riksarkitekt är på plats.


Ämnen i artikeln:

Christer LarssonRiksarkitekt

Boverket anställer samtidigt Monica von Schmalensee, ordförande i Rådet för hållbara städer, för att stötta verksamheten internt och externt under samma period.

– Riksarkitekten är en viktig position för den nya arkitekturpolitiken. Vi vill komma igång med det angelägna arbetet att genomföra Sveriges arkitekturpolitik på Boverket. Rekryteringsprocessen kommer att fortgå, men vi vill ge det den tid som arbetet och tjänsten förtjänar. Därför gör vi nu en tillfällig lösning som omgående kan ge arbetet en inriktning och samtidigt överbrygga tiden för rekrytering, säger Anders Sjelvgren, generaldirektör, Boverket, i ett pressmeddelande.

Boverket anställer samtidigt Monica von Schmalensee som kommer att stötta verksamheten. Hon är i dag ordförande i Rådet för hållbara städer. Boverket uppger att man ser fördelar med att arbetet genom henne får en tydlig och bra koppling till Rådet för hållbara städer.

Både Christer Larsson och Monica von Schmalensee kommer att upprätthålla sina tidigare tjänster och vara anställda på deltid av Boverket.

– Vi är mycket glada för att Christer Larsson och Monica von Schmalensee vill ta sig an uppdraget. De har båda lång erfarenhet av frågorna och internationella utblickar. Med hjälp av dessa två känner vi att arbetet kan få en väldigt bra start, säger Anders Sjelvgren.

– Regeringens tydliga intresse för vår gestaltade livsmiljö, där arkitekturen har en central roll, känns mycket stimulerande. Att ge den nya politiken en flygande start är då viktig och jag är hedrad av att vara en del av det arbetet, säger Christer Larsson.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News