måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

C.F. Møller får gestalta ny stadspark i Täby

Publicerad: 7 februari 2023, 13:39

Till vänster Jelmar Brouwer, Head of Landscape på CF Möller Architects. Till höger Täby Park.

Foto: Nikolaj Jakobsen och Lantmäteriet

Den nya stadsparken i Täby Park norr om Stockholm kommer att gestaltas av C.F. Møller Architects i samarbete med kommunen.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det skriver den danska arkitektbyrån, som har kontor i Stockholm och Malmö, i ett pressmeddelande. I konkurrens med 19 andra företag tog C.F. Møller hem uppdraget att tillsammans med Täby kommun utforma den framväxande stadsdelens gröna hjärta – i form av tio hektar stadspark. Parken kommer att byggas på mark som fram till 2016 delvis användes av Täby Galopp.

C.F. Møllers plan för stadsparken bygger på att skapa möten mellan områdets invånare. Ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet ska genomsyra planeringen och genomförandet. Parken ska vidare uppmuntra till lek, idrott och fysisk aktivitet.

Läs också: Motorvägar väljs bort när världens städer bygger om

– Projektet ger oss en unik möjlighet att utforma en inkluderande stadspark, som visar på potentialen att skapa en robust ekologisk passage i ett tätt bebyggt område. Samt integrera storskalig regnvattenhantering med olika funktioner som de framtida användarna önskar. I det nära samarbetet med Täby kommun ingår även experter inom ljusdesign och växtgestaltning. Vi ser fram emot att fortsätta det spännande arbetet, säger Jelmar Brouwer, Head of Landscape för C.F. Møller Architects i Sverige, i en kommentar.

Täby Park beskrivs som en ny modern stadsdel med fokus på långsiktig hållbarhet. Detaljplanearbetet började 2015 och när projektet är slutfört om cirka 25 år beräknas stadsdelen bestå av 6 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev