Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Byggnaden som studieobjekt

Publicerad: 25 november 2013, 13:42

Akademiska Hus investerar drygt 120 miljoner kronor i en ombyggnad med nytänkande inom pedagogik för Byggteknik och design vid KTH i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKTH

Sexhundra studenter samt lärare och forskare från avdelningen Byggteknik och design flyttar från Haninge till KTH Campus för att samlokaliseras med övriga ABE-skolan (arkitektur och samhällsbyggnad). Akademiska Hus bygger därför om cirka 4000 kvadratmeter lokaler i Väg-och vattenkvarteren till lärosalar, kontor, studiehall och matsal. Eftersom studenterna är blivande byggnadsingenjörer som själva ska konstruera hus i framtiden blir huset i sig ett studieobjekt. Det innebär till exempel att en del installationer i stråk och korridorer, som sprinklerledningar och ventilationsdon, lämnas synliga för observation och förståelse.

– Det här blir en modern läromiljö i ett miljöriktigt hus, säger Stellan Lundström, professor och rektor för skolan Arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH.

Byggstart beräknas ske hösten 2014 med inflyttning ett år senare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKTH

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.