fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Bornstein Lyckefors byter namn – ägarna går tillbaka till ursprunget

Publicerad: 2 juni 2022, 13:33

Trio har åter blivit duo. Andreas Lyckefors och Johan Olsson byter namn på byrån efter det att Per Bornstein klivit av.

Arkitektfirman Bornstein Lyckefors byter namn till Olsson Lyckefors Arkitektur. Men det är inte ett helt nytt namn dock – redan 2004 startade Johan Olsson och Andreas Lyckefors sitt första gemensamma företag under just det namnet.

Ämnen i artikeln:

Stockholm

R


Sedan Per Bornstein lämnade arkitektfirman för egen verksamhet hösten 2020 är Johan Olsson och Andreas Lyckefors ensamma ägare. 

Från den 15 augusti i år byter verksamheten därför namn till Olsson Lyckefors Arkitektur. Namnbytet medför inga förändringar i övrigt, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Moduler kan bli modellen för cirkulära stadsdelar 

– Det är främst av praktiska skäl kontoret byter namn. Per är fortfarande verksam i branschen och namnbytet gör varumärket tydligare. Att han lämnade skedde i bästa samförstånd och vi är fortsatt mycket goda vänner och har dessutom fortsatt att arbeta tillsammans i några projekt, kommenterar Andreas Lyckefors, partner på Olsson Lyckefors Arkitektur.

Olsson Lyckefors är dock inget nytt namn i arkitektvärlden, skriver man i pressmeddelandet. Redan 2004 startade Johan Olsson och Andreas Lyckefors sitt första gemensamma företag under just det namnet. 

Läs mer: Arkitekter fortsatt hårt pressade trots högtryck 

– Det finns absolut inget nostalgiskt skimmer över namnet, vilket är viktigt att påpeka. Det var helt enkelt den smidigaste och mest självklara lösningen. Tvärtom har vi fullt fokus på framtiden – med mängder av nya, spännande uppdrag och förfrågningar, kommenterar Johan Olsson och fortsätter: 

– Utöver det har vi en organisation som vuxit 50 procent de senaste två åren med kontor i Stockholm, en ny vd (Jonas Dahl, reds anmärkning) på plats sedan 1 februari och nya lokaler som väntar i höst för verksamheten i Göteborg. Så vi har mycket på gång parallellt och det känns otroligt roligt att kärnan i vår verksamhet – att skapa kvalitativ och upplevelserik arkitektur – uppskattas och efterfrågas, 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev