Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Beslut om Varbergs nya station

Publicerad: 1 februari 2018, 10:11

Bild: OkiDoki Arkitekter

Under hösten 2017 antogs två förslag till Varbergs nya station. Nu har valet landat på förslaget från OkiDoki, som framtog sitt bidrag i samarbete 02 Landskap.


Under hösten 2017 antogs två förslag till Varbergs nya station. Nu har valet landat på förslaget från OkiDoki arkitekter, som framtog sitt bidrag i samarbete 02 Landskap.

Förslaget har utvärderats av Varbergs kommun, Hallandstrafiken, Trafikverket och Jernhusen och tillslut valts som grund till den kommande programhandlingen som ska vara klar till våren 2018.

– Arkitekterna har tagit fasta på att Varbergs nya station ska vara en välkomnande mötesplats för både resenärer och besökare samt en väl fungerande bytespunkt mitt i stadens centrum. Förslagen visar på en hög kvalitet vad gäller arkitektur, gestaltning och inte minst stort fokus på resenärernas behov, säger Hans Waldén, affärsutvecklare Jernhusen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.