tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Bergsundet ska bygga med Utopia i Tyresö

Publicerad: 27 juni 2019, 12:35

Johan Perslow, vd på Bergsundet, tror att samarbetet med Utopia och Tyresö kommun kommer att förändra planprocessen. Foto: Bergsundet och Tyresö kommun

Det blir Bergsundet som får bygga bostäder och en förskola i etapp 2 av den nya stadsdelen Wättinge där Tyresö kommun markanvisat direkt till arkitektbyrån Utopia.

Ämnen i artikeln:

Bergsundet Developmentjohan perslowUtopia Arkitekter

Det blir Bergsundet som får bygga bostäder och en förskola i etapp 2 av den nya stadsdelen Wättinge där Tyresö kommun markanvisat direkt till arkitektbyrån Utopia.

Strax söder om Tyresö centrum ska det under det kommande decenniet växa fram totalt cirka 800 bostäder i den nya stadsdelen Wättinge.

Etapp 2 blir det första projektet där kommunen markanvisar till ett arkitektkontor som sedan att utvärderar och väljer byggaktörer tillsammans med kommunen.

Vill förändra planprocessen
Nu står det klart att parterna valt att samarbeta med Bergsundet för att bygga hyresrätter och en förskola i etapp 2 och den så kalalde Wättingebacken.

– Vi tror att Tyresö och Utopia Arkitekter i Wättinge-projektet har hittat grunden för något som kan förändra planprocessen till det bättre. Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet att tillsammans med dem driva en utveckling av branschen, säger Johan Perslow i ett pressmeddelande.

Han förtydligar för Fastighetsnytt att avtalet gäller 6000 BTA hyresrätter samt 1000 BTA förskola.

– Utformningen är inte klar än dessvärre. Men det torde bli runt 100 lägenheter och 6 avdelningar på förskolan, skriver Johan Perslow, vd för Bergsundet, i ett mejl.

Kontraktet beräknas vara värt lite drygt 22 miljoner kronor och byggstart planeras till 2020/2021.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev