Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitema vinner stort uppdrag i Huddinge

Publicerad: 2 oktober 2018, 09:00

Skiss Vårby Udde: Arkitema Architects.

Magnolia Bostad har valt Arkitema för uppdraget att utveckla den nya stadsdelen Vårby Udde, Huddinge. Där Spendrups bryggeri tidigare låg, ska en stadsdel med 1 800 nya bostäder byggas.


Ämnen i artikeln:

Arkitema ArchitectsHuddingeMagnolia bostad

Magnolia Bostad har valt Arkitema Architects för uppdraget att utveckla den nya stadsdelen Vårby Udde i Huddinge. Där Spendrups bryggeriverksamhet tidigare låg, ska en stadsdel med 1 800 nya bostäder byggas.

– Här kommer en stad för 4 000 personer att växa fram, vilket är jättestort, ungefär som Gamla Stan både i folkmängd och yta. Det kommer att finnas butiker, skolor, saluhall, och hotell, säger Ola Göransson, affärsområdeschef och senior partner på Arkitema.

Bebyggelsen sker i kvarter med olika utformning, där delar av den äldre industrikaraktären bevaras. Det blir i huvudsak slutna kvarter i kontrast till de intilliggande stadsdelarnas lamell- och punkthus. Både hyres- och bostadsrätter byggs, i upp till sex våningar.

Centralt i den nya stadsdelen blir det nya torget, där en bevarad industribyggnad kommer att innehålla lokaler för kommersiell och kommunal service.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.