Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitema ritar sjukhus

Publicerad: 2 oktober 2017, 09:13

Uddevalla sjukhus.

Foto: Uddevalla sjukhus

NU-sjukvården, Västfastigheter och Arkitema Architects planerar bygget av ett nytt operationscentrum på Uddevalla sjukhus.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeArkitema ArchitectsVästfastigheter

NU-sjukvården, Västfastigheter och Arkitema Architects planerar bygget av ett nytt operationscentrum på Uddevalla sjukhus, dit patienter från hela Västra Götalandsregionen kommer att hänvisas.

– Vi ska uppföra en energieffektiv byggnad med stor miljöhänsyn. Operationsverksamhet, utrymmen för pre- och postoperativ verksamhet och sterilservice är några av de mest komplexa uppgifter vi utför som sjukhusarkitekter. Vi vill göra Uddevalla till det bästa sjukhuset för planerade operationer, säger Urban Blomberg, uppdragsansvarig arkitekt vid Arkitema Architects, i ett pressmeddelande.

Projektet har planerad byggstart efter sommaren 2019 med inflyttning under senare delen av 2021. Nuvarande operationslokaler på Uddevalla sjukhus kommer att användas fram till inflyttning för att därefter anpassas till annan verksamhet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.