Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitekturpris till STHLMNYC

Publicerad: 7 februari 2017, 14:47

Sander Schuur och Linda Schuur.

Under evenemanget Årets Rum gick arkitektur- och designpriset Årets Rum i kategorin Årets Arkitektur till arkitekterna Sander Schuur och Linda Schuur för arbetet med STHLMNYC.


Ämnen i artikeln:

Linda Schuur

Juryns motivering löd: ”Framtidens arkitektur möter liknande utmaningar över hela världen. Kunskapsutbyte över gränser är en förutsättning för att snabbt nå en hållbar utveckling. STHLMNYC är ett initiativ av två arkitekter som lyckats mobilisera branschen i Stockholm och New York och visat att broar kan byggas trots stora avstånd.”

– Vi är tacksamma och det är en ära att ha få priset för Årets Arkitektur, och att man uppmärksammar och ser värdet av att två städer samarbetar för en positiv utveckling av städer, i detta fall Stockholm och New York. Vi initierade STHLMNYC 2014 då vi såg potential i en export av svensk designtänkande inom arkitektur samt stadsplanering. Nu ser vi att det finns en större medvetenhet och att fler ser värdet i att samarbete över gränserna och detta främjar svensk arkitektur och stadsplanering internationellt, säger Sander och Linda Schuur till Fastighetsnytt.

STHMLNYC är en plattform för samverkan mellan Stockholm och New York City för att diskutera och formulera en adaptiv framtida stadsmiljö. Den ideella organisationen kopplar samman specialister från de båda städerna för att lära, diskutera och influera framtidens stad.

Sander Schuur är verksam på White och Linda Schuur är verksam på Kjellander Sjöberg.

Arkitektur- och designpriset Årets Rum arrangeras av tidningsförlaget It is Media.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Linda Schuur

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.