Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitekttävling för Limhamns silor kickar igång

Publicerad: 10 augusti 2022, 08:24

Foto: Apelöga

De gamla silorna längs Övägen i Limhamn ägs av Trianon och Lernacken Fastigheter, som ska bygga nya bostäder och lokaler på den historiska industrimarken.


Ämnen i artikeln:

Trianon FastigheterLimhamnSvepet

– Genom att ersätta eller integrera de befintliga silorna hoppas jag att de nya gestaltningsförslagen ska viska lite om den gamla cementhistoriens betydelse för Malmö, men samtidigt blicka stadigt framåt mot Limhamns spännande utveckling, kommenterar Anna Heide, affärsutvecklingschef på Trianon.

I dag startas därför en öppen inbjudan till en arkitekttävling fram till månadsskiftet, där deltagarna ska uppfylla vissa krav och ge en första konceptuell idé hur de vill ta sig an uppgiften. Sedan väljer en bedömningsjury ut tre bidrag för gestaltning av nya bostäder och lokaler vid Limhamns gamla silor.

– Platsen blir en viktig pusselbit för att länka samman det gamla med det nya Limhamn i sjöstaden, men också ett orienterande och stolt landmärke för alla Malmöbor att älska, besöka, bo eller vistas i.

 I januari 2023 presenteras slutligen det vinnande förslaget som blir utgångspunkt för detaljplanen.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.