Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitektkontor på Söder köper lokal konkurrent

Publicerad: 14 augusti 2019, 09:59

Ludvig Witte och Mats Lennfalk är överens om att Wittes köp av Sundell är en god sak.

Foto: Witte/Sundell

Två mindre arkitektkontor på Södermalm i Stockholm blir ett efter att Witte köper närbelägna Sundell.


Ämnen i artikeln:

Södermalm

Arkitektstudio Witte på Södermalm i Stockholm köper närbelägna Sundell arkitekter för att ta sig in på nya marknaden, meddelar bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Förvärvet av Sundell arkitekter, som också har sitt kontor på Södermalm, ska förstärka Wittes befintliga affärsområde inom samhällsfastigheter och ska göra att bolaget nu även kan växa på marknaden för ombyggnad och hållbar renovering.

– Det här är en strategisk satsning där vi vill kombinera den gedigna kunskap kring ombyggnad som finns hos Sundell arkitekter med nya affärsmodeller, säger Ludvig Witte, vd på Arkitektstudio Witte AB, i pressmeddelandet.

Sundell arkitekter blir till en början ett dotterbolag till Arkitektstudio Witte och kommer gradvis att integreras i Witte-organisationen.

Mats Lennfalk, vd för Sundell arkitekter, skriver i en skriftlig kommentar att fortsättningen på företagets 40-åriga historia säkras i och med affären och att den nya ägaren matchar de anställdas krav på att vara ett mindre företag med stark vi-känsla.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Södermalm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.