Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitektförslag för Västerås Resecentrum

Publicerad: 3 juni 2015, 12:41

Arkitektförslaget från Bjarke Ingels Group kommer att ligga till grund för detaljplanearbetet som kommer att vara klart i slutet av 2016.


Ämnen i artikeln:

JernhusenKlövern FastigheterTrafikverketBjarke Ingels GroupVästerås

Västerås Resecentrum ska bli en modern byggnad med ett tak som förenar och binder samman stadskärnan med de nyare stadsdelarna vid vattnet. Det kommer vara möjligt att cykla och gå över spåren längs med en terrass dygnets alla timmar.
– Framtidens Västerås Resecentrum udgør inte bare en knutpunkt for kollektiv trafiken, men et samlingssted for byens liv. Som et stykke social infrastruktur som gør trafikale nødvendigheder til sociale muligheder er Västerås udtænkt som et sammensmeltning af trafikal afvikling og menneskelig udfoldelse, säger Bjarke Ingels, Founding Partner, BIG-Bjarke Ingels Group, i ett pressmeddelande.

Arkitektförslaget är framtaget av den danska byrån BIG, Bjarke Ingels Group i samarbete med aktörerna Västerås stad, Jernhusen, Klövern, Trafikverket och Kollektivtrafikmyndigheten.
– Vi är positiva till det här förslaget som är ett underlag för vårt fortsatta arbete. Vi har nu möjlighet att skapa ett stationsområde som bidrar till att fler vill välja kollektivtrafik som färdmedel, säger Henrik Gidmark, affärsutvecklare på Jernhusen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.