Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitektförslag för Forum Medicum

Publicerad: 19 november 2015, 07:46

Forum Medicum. Skiss: Henning Larsen Architects

Akademiska Hus och Lunds universitet har utsett arkitektkontoret Henning Larsen Architects till vinnare av parallella skissuppdrag för om- och tillbyggnad åt Medicinska fakulteten vid Lunds universitet.


Ämnen i artikeln:

LundAkademiska HusHenning Larsen Architects

Forum Medicum ansluter till den nuvarande ”Medicinarlängan”, BMC-komplexet, invid Sölvegatan i Lund. Delar av de befintliga lokalerna ingår och dessa ska, tillsammans med en föreslagen tillbyggnad på cirka 15 000 kvadratmeter användas för ett samlat studentcentrum, den hälsovetenskapliga forskningen och administration.

Henning Larsen Architects har föreslagit en tillbyggnad som integreras med den befintliga byggnadsstrukturen genom sina två nedre plan och som möter Sölvegatans böjning genom de tre övre planen.

Tre arkitektkontor har bjudits in för att lämna förslag till Forum Medicum. Deltagande arkitekter var White arkitekter, BIG (Bjarke Ingels Group), samt vinnande kontor Henning Larsen Architects. Bedömningsgruppen har bestått av ledamöter från Akademiska Hus, Lunds universitet och Lunds kommun.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.