tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Arkitekt vald för Sicklas nya landmärke

Publicerad: 13 juni 2018, 06:59

Visionsbild över Sicklas nya landmärke. Bild: Kanozi Arkitekter.

Atrium Ljungberg har tillsammans med Nacka kommun valt Kanozi Arkitekter som samarbetspartner i utvecklingen av det nya höghus som ska byggas i Sickla.

Ämnen i artikeln:

SicklaKanozi ArktiekterNacka

Det var i februari i år som bolaget tillsammans med kommunen bjöd in fyra arkitektkontor till ett så kallat parallellt uppdrag för bygget.

– Vi har valt ut Kanozi Arkitekter vars förslag håller en hög gestaltningsmässig nivå, samtidigt som de har löst platsens publika delar och kopplingen till den blivande tunnelbanestationen på ett mycket bra sätt, säger Magnus Källgren, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Höghuset ska ligga där den utbyggda tunnelbanan får sin egen stationsuppgång i Sickla, bredvid Tvärbanans och Saltsjöbanans hållplatser. Gällande detaljplan tillåter en byggnad på fem våningar och ett syfte med det parallella uppdraget är att utreda möjligheten till ett högre hus vilket kan ligga till grund för en ny detaljplan.

– Sickla stationshus kommer bli en nod där tunnelbana, tvärbana, bussar och Saltsjöbanan möts. Byggnaden har en intressant balans mellan det lekfulla, eleganta och robusta och kommer bidra till att ge Nacka en intressant stadssilhuett med sina förskjutna, staplade volymer, säger Nina Åman, stadsarkitekt, Nacka kommun.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev