Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Arkitektur

Årets rookie prisad

Publicerad: 29 november 2016, 12:48

Andrea Brandén.

Foto: Kod Arkitekter.

Andrea Brandén, arkitekt på Kod Arkitekter, tilldelades utmärkelsen Årets rookie under Arkitekturgalan.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Arkitekter

Andrea Brandén, arkitekt på Kod Arkitekter, tilldelades utmärkelsen Årets rookie under Arkitekturgalan. Även Örebro kommun samt Kjellgren Kaminsky / Krook & Tjäder prisades under galan.

Årets rookie tilldelas en arkitekt som är 30 år eller yngre och som ”spelat en betydande roll i idé- och strategiarbete eller i genomförande av ett visst projekt. Personen kan också på annat sätt ha utmärkt sig i branschen”.

Motivering
Andrea Brandén tilldelas utmärkelsen ”för att med initiativförmåga och engagemang möjliggjort en plattform för tvärvetenskapliga möten och kunskapsutbyten kring arkitektur- och stadsutvecklingsfrågor i form av seminariekvällarna Kod håller låda”.

Priset Årets möjliggörare gick till Örebro kommun med motiveringen: ”För att genom nytänkande ha utmanat rådande normer och maktförhållanden i byggprocessen och skapat förutsättningar för arkitekter att ta större makt i samhället.”

Årets arkitekt(h)en tilldelades KAN-initiativet, Kjellgren Kaminsky / Krook & Tjäder med motiveringen: ”För att i en situation där handlingsutrymmet kan tyckas begränsat ha skapat en plattform som gör stor insats för enskilda personer såväl som för branschen och samhället i stort.”

Redaktionen

Källa: Sveriges Arkitekter

Ämnen i artikeln:

Sveriges Arkitekter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.