Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Årets Bygge prisat

Publicerad: 28 mars 2017, 10:20

Foto: Region Skåne, Terje Östling.

Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg tilldelades priset Årets Bygge som delas ut av tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst.


Ämnen i artikeln:

BSK ArkitekterTrelleborg

Rättspsykiatriskt Centrum (RPC) i Trelleborg är en 12 700 kvadrameter stor byggnad som producerar mer energi än den förbrukar. RPC inrymmer förutom högspecialiserad rättspsykiatrisk vård även forskning och utbildning. Byggnaden är ritat av BSK Arkitekter och uppförd tillsammans med Region Skåne och MVB Syd.

Juryns motivering, Årets Bygge till RPC Trelleborg:
“Ett gediget förarbete har lett till en väl genomförd upphandling. Den strikta genomförandeplanen ger förutsättningar att uppnå uppsatta vård- och arbetsmiljökriterier. Ger ljus och rymd och gör att högt uppställda krav och teknisk miljöanpassning får byggnaden i sig att aktivt bidra till samhällets energibalans. Den höga säkerhetsnivån har främjat en robust kvalitetsnivå med långlivade material som kan åldras vackert. Ett lyckat slutresultat har sin bakgrund i en väl genomförd samverkan i tillvaratagandet av tidigare vunna kunskaper och en excellent genomförd byggprocess.”

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

BSK ArkitekterTrelleborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.