Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Archus satsar i Östergötland: Hit flyttar byrån först – söker personal

Publicerad: 23 augusti 2022, 09:02

Cecilia Aldén (mitten) och Julia Svärd (t h) ska leda Archus kontorssatsningen i Östergötland. Här tillsammans med Sofia Hydén, landskapsarkitekt på Archus.

Foto: ADAM AF EKENSTAM

Nu etablerar sig Archus i Östergötland, Archus i Syd, och får därmed en lokal närvaro j regionen. Satsningen leds av Cecilia Aldén, vd och Julia Svärd, vice vd och landskapsarkitekt, uppger Archus i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

ArchusRegion ÖstergötlandSvepet

Archus, som startade för drygt 35 år sedan, finns sedan tidigare i Västerås, Stockholm, Uppsala och Borlänge. 

Arkitektbyrån har sedan en tid planerat för ytterligare en etablering – i Östergötland. Med rekryteringarna av Cecilia Aldén och Julia Svärd blir den ambitionen nu verklighet, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Archus är redan i dag delaktiga i flertalet projekt i Östergötland och därför är expansionen ett naturligt nästa steg att ta, menar bolaget. 

Läs mer: Archus norpar trio från Tengboms – etablerar husarkitektur i Uppsala 

Aldén och Svärd kommer båda närmast ifrån Arqly där de har haft ledande positioner som vd respektive affärsområdeschef Arkitektur.

Fastighetsnytt kan berätta att det är i Linköping som det nya kontoret ska ligga. 

– Vi etablerar oss med kontor i Linköping till att börja med. Varefter kommer vi även att finnas i Norrköping, berättar Cecilia Aldén för Fastighetsnytt. 

Aldén ansluter även till Archus koncernledning. Julia Svärd kommer att ingå i ledningsgruppen för Archus Arkitektur. 

Läs mer: Nytt kommunhus utvecklas i Enköping – nu inleds upphandling 

– Etableringen av Archus i Syd är ett viktigt steg i vår strävan att hela tiden kunna erbjuda kunden ett helhetsgrepp från tidiga skeden till projektgenomförande. Det ger oss en lokal plattform att bygga vidare på, med målbilden att tillsammans med våra kunder skapa morgondagens samhälle i dag, säger Gustav Källén, koncernchef på Archus.

Byrån skriver även i pressmeddelandet att de vill expandera och letar redan nu fler förmågor: 

– Är du nyfiken på Archus och vill veta mer om oss som arbetsgivare eller vårt utbud av tjänster så är du varmt välkommen att kontakta oss, säger Julia Svärd.  

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.