lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Archus satsar i Östergötland: Hit flyttar byrån först – söker personal

Publicerad: 23 augusti 2022, 09:02

Cecilia Aldén (mitten) och Julia Svärd (t h) ska leda Archus kontorssatsningen i Östergötland. Här tillsammans med Sofia Hydén, landskapsarkitekt på Archus. Foto: ADAM AF EKENSTAM

Nu etablerar sig Archus i Östergötland, Archus i Syd, och får därmed en lokal närvaro j regionen. Satsningen leds av Cecilia Aldén, vd och Julia Svärd, vice vd och landskapsarkitekt, uppger Archus i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetArchusRegion Östergötland

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Archus, som startade för drygt 35 år sedan, finns sedan tidigare i Västerås, Stockholm, Uppsala och Borlänge. 

Arkitektbyrån har sedan en tid planerat för ytterligare en etablering – i Östergötland. Med rekryteringarna av Cecilia Aldén och Julia Svärd blir den ambitionen nu verklighet, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Archus är redan i dag delaktiga i flertalet projekt i Östergötland och därför är expansionen ett naturligt nästa steg att ta, menar bolaget. 

Läs mer: Archus norpar trio från Tengboms – etablerar husarkitektur i Uppsala 

Aldén och Svärd kommer båda närmast ifrån Arqly där de har haft ledande positioner som vd respektive affärsområdeschef Arkitektur.

Fastighetsnytt kan berätta att det är i Linköping som det nya kontoret ska ligga. 

– Vi etablerar oss med kontor i Linköping till att börja med. Varefter kommer vi även att finnas i Norrköping, berättar Cecilia Aldén för Fastighetsnytt. 

Aldén ansluter även till Archus koncernledning. Julia Svärd kommer att ingå i ledningsgruppen för Archus Arkitektur. 

Läs mer: Nytt kommunhus utvecklas i Enköping – nu inleds upphandling 

– Etableringen av Archus i Syd är ett viktigt steg i vår strävan att hela tiden kunna erbjuda kunden ett helhetsgrepp från tidiga skeden till projektgenomförande. Det ger oss en lokal plattform att bygga vidare på, med målbilden att tillsammans med våra kunder skapa morgondagens samhälle i dag, säger Gustav Källén, koncernchef på Archus.

Byrån skriver även i pressmeddelandet att de vill expandera och letar redan nu fler förmågor: 

– Är du nyfiken på Archus och vill veta mer om oss som arbetsgivare eller vårt utbud av tjänster så är du varmt välkommen att kontakta oss, säger Julia Svärd.  

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev