Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Andreas Martin-Löf ritar för unga i Uppsala

Publicerad: 14 april 2021, 13:02

Junior Living bygger drygt 100 nya bostadsrätter i Uppsala. Stjärnarkitekten har enbart ritat mindre lägenheter i projektet som fokuserar på unga.


Ämnen i artikeln:

UppsalaAndreas Martin-Löf arkitekterJunior Living

Projektet, som kallas Solitär, ska uppföras i Luthagen, centralt i studentstaden. 

Huset rymmer totalt 107 lägenheter, 1:or och 2:or, samtliga med egen balkong eller altan - samt med en gemensam takterass, med stationer för hemma kontor och studier både utomhus och inomhus. 

Läs även: Whites nya kontorschef om flexibla kontor och internationell expansion: ”Nya marknader är ett sätt att säkra upp” 

– Redan när jag studerade på KTH Arkitektur började jag intressera mig för bostadsbyggande – och hur det kan utvecklas. Under mina första år som praktiserande arkitekt märkte jag dock hur oerhört konservativa de stora svenska byggbolagen är när det kommer till bostadsproduktion. Det var därför självklart för mig att vara med och utveckla koncept för effektiva smålägenheter. Att medverka till att fler, mindre och billigare, lägenheter produceras känns oerhört angeläget för mig, säger Arkitekt Andreas Martin-Löf. 

Inflytt är beräknad till andra kvartalet 2022. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.