Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Akademiska Hus investerar på KTH

Publicerad: 21 maj 2015, 06:05

Illustration: AIX Arkitekter.

Akademiska Hus investerar 193 miljoner kronor i den nya skolan för arkitektur och samhällsbyggnad, ABE-skolan, vid KTH i Stockholm. Den 5 500 kvadratmeter stora ABE-skolan kommer att bli fem våningar hög, och ligga centralt på campus.

Ämnen i artikeln:

AIX ArkitekterKTH

Akademiska Hus investerar 193 miljoner kronor i den nya skolan för arkitektur och samhällsbyggnad, ABE-skolan, vid KTH i Stockholm.

Den 5 500 kvadratmeter stora ABE-skolan kommer att bli fem våningar hög, och ligga centralt på campus. Byggnaden är ritad av AIX arkitekter, och kommer bland annat att ha sedumtak och solceller. Man kommer också att anlägga en park i anslutning till huset.

– Som ett av Europas ledande tekniska universitet är det viktigt att vi växer på ett hållbart sätt. Det nya huset och parken kommer göra KTH Campus till ett än mer attraktivt och levande område, säger Stellan Lundström, skolchef på ABE-skolan vid KTH.

Byggstart sker i juni och inflyttning är beräknad till juni 2017.

Det nya huset ska inte förväxlas med den nya arkitekthögskolan som snart är klar på samma område. Dit flyttar arkitektstudenterna redan i höst.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev