Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika

Dansk aktör in i Sverige

Publicerad: 31 januari 2017, 07:40

Limhamn. Bild: Cushman & Wakefield.

Bonava säljer byggrätter omfattande 20 000 kvadratmeter i Limhamn, Malmö. Köpare är en för Sverige ny aktör: danska ELF Development.


Ämnen i artikeln:

BonavaMalmö

Byggrätterna ligger i ett område som utvecklats från industri till stadsdel och innebär enligt Bonava ett ökat fokus för dem på hyresrätter i Malmö, eftersom de byggrätter som säljs är tänkta som bostadsrätter.

ELF Development A/S är en dansk bostadsutvecklare och samhällsbyggare som genom förvärvet gör sitt inträde på svenska fastighetsmarknaden. De ska, i tre etapper, utveckla bostadsrätter längs kajkanten i Limhamn.

För att utveckla området sätts en organisation upp under ett svenskt bolag, ELF Development AB. Projektet i Limhamn är bolagets första satsning utanför Danmark.

– Intresset för byggrätterna har varit stort med en differentierad skara av budgivare. Det känns roligt att vi nu, med vårt nordiska fokus, kan presentera en ny aktör på den svenska fastighetsmarknaden som slutlig köpare, säger Mikael Stellinger, partner och ansvarig för Cushman & Wakefields Malmökontor, som förmedlat affären.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

BonavaMalmö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.