torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande
Innehåll från Boardtalk

Rekrytering och search: ”Det finns inga genvägar till ett lyckat resultat”

Boardtalk har under många år specialiserat sig inom fastighet- och finansbranschen. – Om man har arbetat med något länge och mycket så blir man duktig på det man gör, kanske till och med den naturliga samarbetspartnern, säger Ola Everhed, partner på Boardtalk.

Publicerad: 11 september 2023, 13:37


Personalen är den viktigaste resursen ett företag har och är mycket viktig för att ett företag ska vara lönsamt över tid. Många av de mest framgångsrika företagen lämnar över den tidskrävande rekryteringsprocessen och ansvaret till ett rekryteringsföretag och kan då fortsätta lägga fokus på sin kärnverksamhet.

– Man ska ägna sig åt det man gör bäst. I våra klienters fall så är det att skapa värden i fastighetsbranschen och i vårt fall är det att hjälpa företagen att hitta de rätta kandidaterna som de söker för sina tjänster, säger Ola Everhed, Boardtalk.

Hjälper många av de mest framgångsrika företagen i branschen

Rekryteringsföretaget Boardtalk, med huvudkontor på Blasieholmen i Stockholm, grundades redan 2002. De är verksamma inom search, rekrytering och interim.

– För oss känns det självklart att om vi ska kunna vara bättre än våra klienter själva på att rekrytera så måste vi vara nischade och riktigt vassa på det vi gör. Därför tar vi oss bara an rekryteringar inom fastighet och finans, det kan handla om alltifrån att hitta en person för en viktig styrelsepost eller till en interimstjänst, berättar Ola Everhed.

Snabba puckar och ledningstjänster

Ola Everhed ser en tydlig trend i att behovet av tidsbegränsad personal under flexibla anställningsformer ökar. För att möta branschens behov av experter för tidsbegränsade uppdrag har Boardtalk över 50 konsulter ute i landet, samtliga med spetskompetens inom sin nisch.

– Även inom fastighetsbranschen ökar ”gig-ekonomin”. Det är inte ovanligt att en klient ringer och säger att ”de behöver en person på måndag”. Snabba uppdrag är utmanade och det är fantastiskt att känna att vi har en sådan stor kompetens att luta oss emot, säger Ola Everhed.

Även om tillsättningen av interimstjänster ökar så är det rekrytering och search av ledningstjänster som är kärnan i Boardtalks arbete och kanske det som Ola Everhed själv brinner allra mest för.

– Det är viktigt för oss att rekryteringen har alla förutsättningar för att bli bra för alla parter över en lång tid. Tillsammans med kunden går vi därför alltid igenom förväntningarna på den nya kollegan, alltifrån vad kandidaten ska kunna uppnå direkt när hen är på plats och var de önskar att den nya kollegan befinner sig om tre år. När förväntansbilden är klar så börjar vi plocka fram passande kandidater, berättar Ola Everhed och avslutar:

– Nätverk, kvalitet, snabbhet och kunskap är ledord för Boardtalk Real Estate.

Vill du veta mer? Kontakta Ola Everhead på 070- 7900106 eller ola.everhed@boardtalk.se

Genom att nischa sig på fastighets- och finansbranschen och erbjuda kunderna snabb och skräddarsydd rekrytering. Så vill Boardtalk Real Estate förvalta kundens förtroende.

Söker du medarbetare med spetskompetens inom fastighetsbranschen?

Texten är en annons från Boardtalk