Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Vikarierande projektcontroller till Teknik och fastighetsförvaltningen, Botkyrka kommun

Botkyrka kommun, Stockholm

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare.

Teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar för kommunens lokaler och fastigheter, hela vägen från planering av nybyggnadsprojekt till förvaltning och daglig drift. Vi ansvarar även för skötsel och utbyggnad av vatten och avlopp samt driftservice såsom städning, markservice, transport- och fordonsservice.

Vårt mål är att bygga och förvalta hållbart och klimatsmart för att säkerställa en trygg och säker miljö för Botkyrkaborna. Vi levererar dricksvatten av god kvalitet och har miljöfrågorna i fokus. Vi är cirka 300 medarbetare som i våra olika funktioner arbetar med lösningar utifrån medborgarens fokus.

Arbetsuppgifter
Som projektcontroller hos oss är du mitt i händelsernas centrum och har ett stort ansvar för byggprojekten som i sin tur bidrar till förvaltningsorganisationens resultat och lönsamhet. Du fungerar som ett stöd åt våra projektledare i samtliga ekonomiska frågor i våra pågående projekt, och har en bred kontaktyta både inom kommunen och gentemot våra entreprenörer. Du kommer att vara en nyckelperson och stödja i utvecklingen av vårt arbete med projekt- och fastighetsekonomiska frågor samt systemuppbyggnaden kring dessa. Din uppgift är att kontrollera och säkerställa att verksamhetens mål och beslut efterföljs via kvalitetsmässig uppföljning av projektekonomin samt att moms och skatt hanteras rätt för varje enskilt projekt.

Arbetsuppgifter och ansvar i rollen:

  • Driva och kvalitetssäkra arbetet med budget, prognos och kalkylering samt stödja vid redovisningstekniska frågor och skattefrågor kopplat till avyttringsprocesser och förvärv.

  • Stödja projektledarna i arbetet med kalkylering.

  • Uppföljning och analys av utfall inklusive nyckeltal.

  • Kontinuerligt vidareutveckla processer, rutiner och verktyg inom arbetsområdet.

  • Kontinuerlig rapportering till verksamhetschefer, ledning och nämnd.

  • Kunskapsförmedling öka kunskaper inom ekonomi medvetandegöra och påvisa samband.

  • Vara ett stöd för projekt- och fastighetsverksamheten avseende projektredovisning och projektöverlämning.

  • Trygg med att axla rollen som ansvarig controller för ett stort antal projekt, snabbt kunna analysera och bolla med redovisningen i estimat, rapportering och avstämningsarbete.

I rollen som Projektcontroller är du starkt involverad i vår projektverksamhet och ansvarar bland annat för processer, verktyg och hjälpmedel när det gäller budgetering, kalkylering och uppföljning av fastighetsprojekt. Du bidrar aktivt till utveckling av ekonomikompetens hos medarbetare inom projekt- och fastighetsverksamheten samt i utveckling och anpassning av vår projektprocess.

Som projektcontroller tillhör du ekonomi och administrativa enheten och rapporterar direkt till ekonomichefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en civilekonom- eller civilingenjörsutbildning, alternativt annan högskoleutbildning tillsammans med aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med denna typ av arbetsuppgifter inom bygg och fastighetsförvaltningsverksamhet, gärna inom en byggherreorganisation och gärna med samhällsfastigheter. Det är även meriterande om du har kunskaper om LOU. Du har mycket goda kunskaper i Excel och är van att hantera stora mängder med information. Du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är du strukturerad och självgående i ditt arbete. Du har mycket god analytisk och strategisk förmåga. Arbetet innebär flera kontaktytor framförallt internt, vilket förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Du har ett professionellt förhållningssätt och har god prioriteringsförmåga. Det är viktigt för dig att leverera i tid och med god kvalitet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Vikariat 12 månader, möjlighet till förlängning.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Start enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2021-05-10
Referensnummer: TFN/2021:00114
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner
Inger Larsson, Enhetschef ekonomienheten
076 115 01 71, inger.larsson@botkyrka.se

Elsa Melander, HR- och kommunikationsassistent
elsa.melander@botkyrka.se

Facklig företrädare
Helena Odenskiöld-Rovtjanin, Huvudskyddsombud Vision
0708632836, helena.rovtjanin-odenskiold@botkyrka.se

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.
Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.

Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.

Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Du som medarbetare är det viktigaste vi har för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi erbjuder därför en rad förmåner utöver den individuella lönen - för ett hållbart arbetsliv.

Läs mer: Botkyrka kommun
Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här

Publicerad 2021-04-26

Ansök nu