Torsdag02.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Till alla jobb

Verksamhetsområdeschef för Kontorsservice och upphandling till avdelningen för Verksamhetsstöd

Försäkringskassan, Stockholm

Ansök nu

Avdelningen för verksamhetsstöd (VS) är Försäkringskassans försäkrings-, organisations- och utvecklingsstöd. VS stödjer alla delar av myndigheten med bl.a. ekonomiadministration, skanning, arkiv, kontorsservice, lokalförsörjning, upphandling, hållbarhet, behörigheter, operativ säkerhet, generellt handläggningsstöd, produktionsstyrning, verksamhetsarkitektur och tjänstedesign.

Avdelningen har ca 560 medarbetare på 59 orter över hela landet med en budget på drygt en miljard kronor. VS är uppdelat i fem verksamhetsområden: Försäkringsstöd, Kontorsservice och upphandling, Behörighet och säkerhet, Utvecklingsstöd och Ledning och utveckling.

Vi söker nu en chef till verksamhetsområde Kontorsservice och upphandling, som ansvarar bl.a. för kontorsservice, lokalförsörjning, upphandling och hållbarhet inom Försäkringskassan. Verksamhetsområdet har ca 270 medarbetare på 59 orter med en budget på ca 900 mkr.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att områdescheferna i din ledningsgrupp ska kunna och vilja ta stort ansvar för avdelningens resultat och för sin egen utveckling. I rollen som VO-chef ingår personalansvar, budgetansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för ditt verksamhetsområde.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du områdescheferna och medarbetarna i ditt verksamhetsområde en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som verksamhetsområdeschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din närmast överordnade chef är avdelningschefen, som ingår i Försäkringskassans ledningsgrupp. I verksamhetsområdets ledningsgrupp styr du det strategiska arbetet tillsammans med dina områdeschefer och stödfunktioner. Ledningsgruppen består av 3 områdeschefer. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten och i mediekontakter. Som verksamhetsområdeschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som

 • Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga

 • Har god ledarskapsförmåga

 • Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat

 • Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål

 • Har god självkännedom och är stabil som person

 • Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten

 • Samarbetar och samverkar effektivt med andra

 • Har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet

 • Har erfarenhet av att leda chefer och leda på distans

 • Har erfarenhet av strategiskt ledarskap och kan utveckla verksamheten

 • Har erfarenhet från stora organisationer med verksamhet på flera orter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Stockholm (Telefonplan), men kan diskuteras. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att slutkandidaten kommer att genomgå en säkerhetsprövning och att svenskt medborgarskap krävs.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Lena Sandh, 010-116 93 33. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Stig Lindblom, 010-116 90 63. Fackliga kontaktpersoner är för ST Eva Taavo, 010-112 63 76, eller Daniel Källström, 010-119 61 29, för Saco-S Cecilia Silverson, 010-115 26 18, eller Elisabeth Lopez, 010-118 55 29, och för Seko Anne Svensson, 010-113 83 07.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 14 april 2020. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Publicerad 2020-03-26

Ansök nu