Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

VD till Wåhlin Fastigheter

Wåhlin Fastigheter, Stockholm

Ansök nu

Är du en naturlig ledare med ett kommersiellt sinne? Är du nytänkande, relationskapande och driven av resultat? Drivs du av utveckling och långsiktiga relationer? Vill du jobba på ett av Stockholms största privatägda fastighetsbolag?

Bakgrund
Wåhlin Fastigheter är ett av Stockholms största privatägda fastighetsbolag. Beståndet omfattar ett hundratal fastigheter, cirka 1 500 lägenheter i utvecklingsfas samt cirka 3 500 befintliga lägenheter, 200 lokaler i huvudsak belägna i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Bolaget befinner sig i utveckling och har en intressant projektportfölj.

Wåhlin Fastigheter är ett långsiktigt och värderingstyrt bolag med engagerade ägare och styrelse. Bolaget har god ekonomi och välskötta fastigheter. Vi söker nu en affärsdriven VD för att leda bolaget till nästa nivå.

Tjänsten
Det breda arbetet som VD bygger på stort eget ansvar kopplat till mandat. Du rör dig mellan strategiskt och operativt arbete. Du utarbetar bolagets affärsplan, leder och driver verksamheten mot uppställda mål. Ditt uppdrag är att skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt och för organisationen att kunna fortsätta leverera effektiv förvaltning med hög kundnöjdhet. Detta genom ett engagerat och målinriktat ledarskap och i nära samarbete med din ledningsgrupp, bolagets styrelse och ägare.

Delaktighet i intäkts- och kostnadsberäkningar på allt från förvärv till fastighetsprojekt och entreprenader är en del i arbetsuppgifterna. Som VD kommer du naturligtvis samverka internt men också representera Wåhlin Fastigheter i externa sammanhang.

Goda ledaregenskaper och kommersiellt tänkande är några nycklar till framgång. Ditt genuina intresse för fastigheter, relationsbyggande och utveckling gör dig till en naturlig katalysator i bolagets fortsatta utveckling.
I denna roll rapporterar du till bolagets styrelse och utgår från våra trevliga lokaler i Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Övergripande ansvar för verksamhet, personal och budget

 • Säkerställa ansvarstagande och engagemang samt driva uppsatta mål för hela bolaget

 • Tillsammans med din ledningsgrupp utveckla tydliga och skalbara processer samt skapa uppföljningsrutiner som är mätbara, motiverande och effektiva

 • Fortsätta att utveckla kulturen med fokus på samverkan

 • Leda och utveckla tydliga ansvarsområden

 • Säkerställa att bolaget har tillgång till rätt kompetens, verktyg och resurser för att kunna uppfylla uppsatt målbild

 • Företräda bolaget i olika branschforum 

 • Som VD vara huvudansvarig för bolagets löpande finansiella rapportering

 • Rapportera till Styrelsen och föredra bolaget inför dess ägare

Erfarenhet och kompetens

 • Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med flera års relevant erfarenhet inom fastighetsbranschen och ett genuint intresse för fastighetsförvaltning.

 • Du har god erfarenhet från ledande befattningar med personalansvar

 • Du har god erfarenhet av strategi- och budgetansvar samt erfarenhet av att vara medlem i ledningsgrupp

 • Du har stor affärs- och förhandlingsvana

 • Du har mycket goda kunskaper inom fastighets- och hyresjuridik samt fastighetsekonomi

 • Du har goda kunskaper inom redovisning och ekonomisk uppföljning

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

 • Erfarenhet från familjeägda bolag och från att utveckla organisationer i förändring är meritande

Personliga egenskaper
För denna roll söker vi dig som är en naturlig ledare och har ett affärsmässigt driv med förmågan att hitta kreativa lösningar. För att komma framåt i affärsprocessen är det viktigt att du är självgående, drivande och lyhörd. Som person är du trygg i dig själv och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har under din karriär skapat goda relationer och ett stort personligt nätverk inom fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen.

Du trivs i olika förhandlingssituationer, rör dig enkelt mellan högt och lågt, mellan strategiskt och operativt arbete. Du tycker det är viktigt att vara informerad om din marknad både med ett kort- och ett långsiktigt perspektiv. Vi tror också att det är centralt att du förstår och trivs med att arbeta i en mindre organisation.

I ditt ledarskap skapar du en positiv arbetsmiljö som präglas av nytänkande, engagemang och öppenhet. Vi tror också att det är centralt att du är kommunikativ och en långsiktig relationsbyggare med ett stort intresse att arbeta kundorienterat. Självklart delar du vår vision att vara den bästa förvaltaren, värden och byggaren för både hyresgäster och samhälle.

Vi erbjuder dig
Vi är ett framåtlutat bolag med engagerade och stolta medarbetare som trivs och känner ansvar. Du erbjuds en bred roll med stort eget ansvar i en solid och värderingsstyrd organisation i tillväxt. Det finns stora möjligheter att påverka din roll och att sätta din prägel på bolagets utveckling.

Wåhlin Fastigheter är en trygg arbetsplats, en etablerad stabil verksamhet som med ett gott renommé på marknaden har långsiktiga mål och höga ambitioner. Ägaren Leif Wåhlins grundtanke har alltid varit att hålla hög kvalitet i fastigheterna, ha ett långsiktigt tänk och ett socialt ansvarstagande.

För mer information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Wåhlin Fastigheter med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 6 december 2021. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Farnaz Mortazavi på farnaz.mortazavi@realcompetence.se alternativt Jens Johansson på jens.johansson@realcompetence.se

Om Wåhlin Fastigheter
Wåhlin Fastigheter AB är idag ett av Stockholms större privatägda fastighetsbolag. Beståndet omfattar ett hundratal fastigheter, cirka 1 500 lägenheter i utvecklingsfas samt cirka 3 500 befintliga lägenheter, 200 lokaler i huvudsak belägna i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Verksamheten omfattar allt från projektutveckling, teknisk och ekonomisk fastighetsförvaltning med egen fastighetsskötsel och trädgårdsarbete. Bolaget som har cirka 40 anställda och huvudkontoret i Solna är ett framgångsrikt bostadsbolag med välskötta fastigheter och god ekonomi.

Publicerad 2021-11-12

Ansök nu