Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Utvecklingsorienterad områdeschef till Sollentunahem

Sollentunahem, Stockholm

Ansök nu

På Sollentunahem har vi höga ambitioner och arbetar för att bli en förebild och inspiration för andra och nu söker vi dig som vill vara med oss på denna spännande utvecklingsresa! Är du en affärsdriven person med ett tydligt utvecklingsfokus, samtidigt som du är en tydlig och inspirerande ledare? Då är du den vi söker - välkommen till oss!

Som områdeschef på Sollentunahem arbetar du och dina kollegor tillsammans med att forma en organisation som genomsyras av våra värdeord, affärsmässighet, engagemang och omtanke. Som områdeschef är du en nyckelspelare i vårt utvecklingsarbete med att skapa trygga, säkra och uppskattade bostadsområden.

För att nå de högt ställda målen är det viktigt att du är en god ledare som inspirerar andra och får medarbetare att tänka i andra banor såväl som en förmåga att skapa strukturer och arbetssätt som gör att alla jobbar målstyrt, effektivt och proaktivt tillsammans. Du har ett stort driv och en vilja att hela tiden bli bättre och rollen innebär stora möjligheter att påverka och utveckla våra arbetssätt för att uppnå våra höga ambitioner.

Om tjänsten

Som områdeschef får du ett spännande och utvecklingsorienterat uppdrag där du är en viktig del av Sollentunahems fortsatta förändringsresa. Du har ett närvarande ledarskap och är en förebild genom ditt sätt att agera och kommunicera i syfte att främja engagemang, ansvarstagande och proaktivitet. Du har ett övergripande fastighetsägaransvar och ett affärsansvar inom det egna området, dvs. ett ansvar för samtliga intäkter och kostnader. Du ansvarar för att optimera resurserna inom området för en kvalitetssäkrad och effektiv leverans samt säkerställer att arbetet som bedrivs bidrar till en ökad kundnöjdhet, trygga och attraktiva områden och en långsiktig värdeutveckling av fastigheterna. Du håller dig uppdaterad om utvecklingen inom ditt expertområde och arbetar med omvärldsbevakning inom förvaltningsrelaterade frågor.

I rollen kommer du att ansvara för en väl fungerande ekonomistyrning med tydliga mål och nyckeltal för ökad effektivitet och kvalitet. Du kommer fatta beslut i enlighet med budget och delegationsordning samt ha det yttersta ansvaret över styrningen av områdets leverans och måluppfyllelse på såväl kort som lång sikt. Du har även ett ansvar att utveckla området och driva lokala utvecklingsprojekt samt ta emot nyproducerade fastigheter.

Övriga arbetsuppgifter:

  • Initiera och bidra till optimerade avtal som avtalsägare och avtalsefterlevnad.

  • Ansvara för att förvaltat fastighetsbestånd efterlever myndighetskrav, lagar och regler

  • Ansvara för att fastigheterna underhålls på ett affärsmässigt sätt och med god teknisk standard.

  • Aktivt planera och implementera mindre investerings/underhållsprojekt.

Du är en av Sollentunahems tre områdeschefer och du har ett personalansvar för ca sex medarbetare. Du rapporterar till Förvaltningschefen och ingår i Förvaltningsavdelningens ledningsgrupp.

Din bakgrund och person

För att lyckas i rollen har du ett tydligt utvecklingsfokus och en förmåga att kunna bidra med innovativa idéer. Du är kunnig inom ditt verksamhetsområde och har flerårig erfarenhet av att arbeta som chef med erkänt goda resultat. Det är viktigt att du besitter förmågan att arbeta på en operativ såväl som strategisk nivå och utifrån det planera, följa upp och agera i verksamheten. Du har ett närvarande ledarskap som kännetecknas av tydlighet, uppföljning och återkoppling och god förmåga att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö och en företagskultur med högt engagemang. Vidare är du kommunikativ och använder dig av strukturerade och metodiska tillvägagångssätt i ditt arbete.

Du ska även ha:

  • genomfört en förvaltarutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

  • erfarenhet av att leda en förvaltningsorganisation och större utvecklingsprojekt.

  • erfarenhet av att aktivt arbeta med ökad kundnöjdhet samt kvalitet i leverans.

  • erfarenhet av ekonomistyrning.

  • Inneha B-körkort

Din ansökan

Om du tycker att tjänsten som områdeschef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta är du varmt välkommen att söka. I denna rekrytering samarbetar Sollentunahem med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Du söker tjänsten via www.jeffersonwells.se

Vi arbetar med löpande urval, sista dag att söka tjänsten är dock 2021-09-28.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Katarina Thomasson på katarina.thomasson@jeffersonwells.se alt. 08-736 11 26.

Välkommen med din ansökan!

Vad kan Sollentunahem erbjuda dig?

Som medarbetare på Sollentunahem är du en viktig del av vår framgång och utveckling. Hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter med mycket ansvar och möjlighet att påverka ditt arbete. Du kommer bli välkomnad in i ett engagerat team som trivs på jobbet och som gör skillnad för våra hyresgäster varje dag.

På Sollentunahem är vår vision att vi ska göra var dag bättre för våra hyresgäster! Därför arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet så att den lever upp till de förväntningar våra hyresgäster har på oss. Sollentunahem är ett fastighetsbolag som utvecklar och förvaltar cirka 5 100 hyreslägenheter, 170 lokaler samt 2 400 garage- och parkeringsplatser inom Sollentuna kommun. Bolaget har drygt 70 medarbetare och hade 2019 en omsättning på 416 miljoner kronor. Bostadsbeståndet finns inom hela kommunen och består av en mix av produktion från 50-talet till 2010-tal. Sollentunahem är i en spännande utvecklingsfas med nyproduktion av cirka 1 500 hyreslägenheter samt förnyelse och underhåll av äldre bebyggelse. Läs gärna mer på www.sollentunahem.se

Publicerad 2021-09-08

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News