fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande
Till alla jobb

Utvecklingsansvarig Typhus till Specialfastigheter, Stockholm

Specialfastigheter, Stockholm

Ansök nu

Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare – därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!

Om tjänsten

För att öka effektiviteten i vår växande projektvolym så har vi skapat s.k. typhus för att effektivt kunna projektera och bygga genom upprepad produktion och ständiga förbättringar. Som utvecklingsansvarig för typhus hos Specialfastigheter kommer du att få ansvaret för att vidareutveckla detta koncept med stort fokus på hållbarhet, hög säkerhet, tids- och kostnadseffektivitet. Du kommer tillhöra avdelning Projekt och Teknik och dess enhet för utveckling. Inom utvecklingsenheten arbetar specialister inom teknik, miljö och produktutveckling.

I arbetsuppgifterna ingår, förutom att ansvara för utvecklingen av Typhus, att vara sammanhållande och föredragande i projektgrupper och styrgrupper kopplade till arbetet. Du kommer samarbeta med kollegor från hela företaget och med våra kunder samt andra intressenter. Du följer upp och säkerställer leveranser i enlighet med fastställda kvalitets-, miljö-, ekonomi- och tidsmål. Som utvecklingsansvarig kommer du även ha uppgiften att initiera och driva erfarenhetsåterföring.

Om dig

Du är utbildad civil- eller byggnadsingenjör alternativt att du införskaffat liknande kompetens genom arbetslivserfarenhet eller andra studier. Utöver det har du minst 5 års erfarenhet av att framgångsrikt leda projekt som beställare eller entreprenör.

För rollen förväntas att du:

  • Är affärsmässig och har god erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning, prognoser och uppföljning

  • Är kommunikativ och har förmåga att se till helheten då du kommer att arbeta i nära samarbete med både kunder och andra intressenter

  • Har god samarbetsförmåga och värdesätter goda relationer

  • Är intresserad av fastigheter och klimat- och miljöfrågor samt har en god förståelse för branschen.

Det är meriterande med erfarenhet av att självständigt driva projekt i säkerhetskritiska miljöer samt att ha erfarenhet av upphandling av konsulter och entreprenörer samt kunskap i entreprenadjuridik i enlighet med LOU/LUFS. Vi värdesätter även erfarenhet av miljöcertifieringar för byggnader. Du är en trygg och stabil person med naturlig fallenhet för en god och framgångsrik kommunikation.

På Specialfastigheter kombineras öppenhet, gemenskap och affärsmässighet med kompetens och nytänkande - om du är bra på det du gör och delar våra värderingar så hoppas vi att du vill vara med på den utmanande resa vi har framför oss!

Placering

Din placeringsort blir Stockholm men då verksamhetens fastighetsbestånd är rikstäckande innefattar tjänsten resor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 26 september.

Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare

Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
Unionen, Patrik Svensson, 010-788 63 42
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 36 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 200 medarbetare.

Kontaktpersoner

Pernilla Dufström, Inhyrd Utvecklingschef
010-788 63 46
pernilla.dufstrom@specialfastigheter.se

Stina Falk, HR Partner
010-303 41 68
stina.falk@specialfastigheter.se

Publicerad 2023-09-06

Ansök nu