Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Transaktionschef till Alecta Fastigheter

Alecta Fastigheter, Stockholm

Ansök nu

Vi storsatsar på fastigheter – vill du växa med oss?

De kommande åren planerar Alecta att expandera ordentligt på fastighetssidan. Vi bygger nu ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag, Alecta Fastigheter. Bolaget är redan från start ett av Sveriges största kommersiella fastighetsbolag, som dessutom ska fortsätta växa! Vårt fokus ligger på långsiktig utveckling av staden och platsen och vi är stolta över vårt uppdrag: att skapa god avkastning till Alectas pensionssparare.

Långsiktig, hållbar utveckling av städer och platser 

Alecta Fastigheter äger och förvaltar fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor – det ska dubbleras kommande fem till sju år. Målet är att bolaget ska växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus.

Fokus på människan

Vårt fokus ligger på långsiktig utveckling av staden och platsen. Det är en stor och viktig utmaning vi tar oss an och vi gör det genom att skapa en stark, kunnig och öppen organisation som arbetar digitalt, hållbart i alla led och alltid med fokus på människan i livets alla skeden nu och i flera generationer framåt.

Om tjänsten

I rollen som Transaktionschef ansvarar du för Alecta Fastigheters alla förvärv och försäljningar inom Sverige/Norden. Du är den primära kontaktpersonen avseende transaktionsmarknaden och ytterst ansvarig för alla frågor inom transaktion. Till din hjälp har du idag ett team bestående av en analytiker och en projektledare. Ditt team kan komma att växa i takt med förvärv och utveckling.  Du rapporterar till VD och ingår i Alecta Fastigheters ledningsgrupp.  

Ditt initiala fokus blir att tillsammans med teamet börja vår tillväxtresa och skapandet av Alecta Fastigheters långsiktigt hållbara fastighetsportfölj och tillsammans med oss fortsätta att bygga vårt bolag.  

Exempel på arbetsuppgifter under din ledning 

 • Ansvar för Alecta Fastigheters alla förvärv och försäljningar

 • Initiera, analysera, driva och förhandla förvärv samt försäljningar

 • Vara delaktig i bolagets strategiska arbete

 • Stötta utvecklingsprojekt i tidiga skeden och ansvara för samordning av övriga transaktionsnära funktioner i bolaget

 • Bevaka och ha löpande kontakter med marknaden

 • Vid behov medverka i styrelser avseende Alectas indirekta innehav såsom Joint Ventures och fonder

 • Ansvar för ledning, styrning och prioritering av arbete inom transaktionsteamet

 • Ansvar för den individuella utvecklingen samt välbefinnandet hos medarbetarna inom transaktionsteamet

Lämplig profil och passande bakgrund 

 • Mycket god ledar-/chefserfarenhet

 • Ett brett och upparbetat kontaktnät i fastighetsbranschen

 • Gedigen erfarenhet av transaktioner i fastighetsmarknaden.

 • Gedigen erfarenhet av fastighetsanalys

 • Civilingenjör/civilekonom eller motsvarande

 • Mycket god förhandlingsvana

 • Erfarenhet från både fastighetsägar- och rådgivarsidan är meriterande

 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska

Du är en förtroendeingivande, skicklig förhandlare med hög social kompetens och kommunikativ förmåga och du är en erkänt duktig projektledare. Du har ett affärsmässigt driv och ett genuint intresse för människor samt att bidra till Alecta Fastigheters utveckling. I ditt dagliga arbete är du lösningsorienterad och du har en god känsla för service och kvalitet. I din roll som ledare är du inkluderande, trygg och prestigelös. Du bidrar till en inspirerande laganda både i ditt eget team och i bolaget som helhet. Då Alecta Fastigheter är i en uppbyggnadsfas ser vi att du är flexibel och samarbetsorienterad och lockas av möjligheten att påverka och vara med och bygga från grunden.

Att arbeta på Alecta Fastigheter

Vår vision är att vi tillsammans lyfter människor, företag och städer och skapar framtidsvärde. Vi har en företagskultur där vi har kul, ställer upp för varandra, samarbetar och har gemensamma mål. Hos oss finns det stora möjligheter till utveckling - människorna är vår allra viktigaste tillgång och vi arbetar aktivt för att vara fastighetsbranschens mest attraktiva arbetsgivare. 

Din ansökan

Vill du bli en viktig del i Alecta Fastigheter och vara med på resan att bygga ett stort framtidsorienterat och hållbart bolag tillsammans med härliga och erfarna kollegor?  Välkommen att söka tjänsten som Transaktionschef via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Ulrika Petré, tel. 0708-123333 e-mail ulrika.petre@boardtalk.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Publicerad 2021-04-23

Ansök nu