Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Tillväxtchef till Knivsta kommun

Knivsta kommun, Stockholm, Knivsta

Ansök nu

Vill du bygga upp och leda ett nybildat tillväxtkontor i Sveriges snabbast växande region? Då ska du söka rollen som tillväxtchef i Knivsta kommun!

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där fokus är på stark tillväxt och där du kan utvecklas och göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

Är du en stabil ledare som utvecklar och inspirerar till nya sätt att arbeta? Är du också en ledare som initierar och skapar samarbeten för en fortsatt hållbar tillväxt? Nu har du chansen att fortsätta vår resa in i framtiden genom att skapa och leda ett nyinrättat kontor, som har samlat exploatering, näringsliv och strategisk lokalförsörjning i en organisation!

Rollen

Hur vi förvaltar värdet och nyttjar markinnehavet är helt avgörande för kommunens fokus på stark tillväxt och ekonomi. Förutsättningarna är de bästa tänkbara då kommunen har ett stort eget markinnehav vilket ger kommunen ett starkt mandat att kunna förverkliga sin vision på ett tydligt sätt. Du kommer att spela en central roll i detta förverkligande genom att tillsammans med ett engagerat och kompetent gäng skapa förutsättningar för en hållbar framtid för boende och företag i Knivsta.

Uppdraget är både tydligt och komplext, där du tillsammans med dina kollegor skapar så bra förutsättningar som möjligt för att utveckla såväl befintligt som tillkommande näringslivssatsningar. Dessutom är uppdraget att möjliggöra för framtida etableringar av bostäder, kommersiella fastigheter samt offentlig service i form av exempelvis skolor, förskolor och olika slag av vårdgivare. Detta nås genom att skapa partnerskap, dialog och samverkan externt med företag och andra samhällsaktörer och internt inom kommunen för att lösa de stora samhällsutmaningar som Knivsta står inför idag och imorgon.

Hållbarhet inom alla aspekter är av yttersta vikt och lösningarna behöver formas vidare i samverkan mellan offentlighet, näringsliv, forskning och civilsamhället. Har du idéerna som krävs och förmågan att hålla ihop allt till en effektiv helhet som levererar, hela tiden med Knivstas bästa för ögonen? Då är detta uppdrag för dig!

I tjänsten som tillväxtchef rapporterar du till kommundirektören och ingår i dennes ledningsgrupp.

Vem är du

Vi söker dig som har gedigen ledarerfarenhet från antingen en politisk styrd organisation eller varit ansvarig för uppdrag från kommun eller myndighet. Du har en bakgrund inom samhällsbyggnad med dokumenterad kunskap inom mark och exploatering samt erfarenhet och kunskap om näringslivets utmaningar. Du är en erfaren chef som har dokumenterad erfarenhet av att leda andra chefer och du har en god vana av att leda i förändring, där tillväxt är en viktig faktor.

Din utbildningsbakgrund är relevant akademisk examen.

Som ledare tillämpar du ett inkluderande, delegerande och utvecklande ledarskap med en förmåga att se helheten i det kommunala uppdraget. Du är också en samverkansinriktad och kommunikativ ledare som främjar både externa och interna samarbeten. Som ledare är du van att jobba med förändring, där du utmanar och ifrågasätter invanda mönster och sätt att arbeta på, liksom att du klokt tillvaratar gjorda erfarenheter. Som person har du genomförandekraft och du ser till helheten genom att vara lyhörd och lyfta blicken tillsammans med andra.

Vi eftersträvar mångfald, där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Tjänsten omfattas av säkerhetsprövning.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Knivsta kommun med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Arborelius anna.arborelius@jeffersonwells.se, tel: 072 537 50 11 eller Rutger Carlheim-Gyllenskiöld, rutger.carlheim-gyllenskiöld@jeffersonwells.se tel: 070-377 53 52.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad 2021-03-15

Ansök nu