Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Tillsynsman med fastighetsskötarbakgrund till HSB Södertörn

HSB Södertörn, Stockholm

Ansök nu

Delar du vår passion för att skapa framtidens hållbara boenden? Vill du verka i en idéburen organisation i ett företag som engagerar? HSB Södertörn stå inför ett nytt kapitel där vi utvecklar, vi växer och är mitt uppe i en digitaliseringsresa. Om du känner igen dig i det här kanske just du är vår nästa lagspelare! Läs vidare och ansök idag!

Om tjänsten

Tjänsten innebär ett proaktivt arbete, där du tillsammans med övriga medarbetare, utvecklar vårt förvaltningskoncept och ligger steget före kund i förslag på åtgärder, underhåll och skadeförebyggande åtgärder i fastigheterna. Tillsynsmannen har även stora möjligheter till att vara med och utveckla tillsynstjänsten som är ett naturligt steg i den utvecklingsresa som företaget genomgår.

Tillsynsmannen arbetar självständigt och har stor frihet att på egen hand och tillsammans med teamet planera och prioritera arbetet för att lösa de utmaningar de ställs inför.

Som tillsynsman utför du tillsyn i våra förvaltade kunders lägenheter för att förebyggande hitta fel och brister samt åtgärder som hjälper kunderna att minimera skador. En tillsyn syftar i första hand till att undersöka statusläget för de delar som föreningen ansvarar för i lägenheterna. Statusläget kan påverka de delar som föreningen ansvarar för inom fastigheten enligt lag och stadgar, samt de delar som kan orsaka en skada på föreningens egendom. Som tillsynsman har du även en rådgivande roll och hjälper våra kunder att följa gällande lagar och regler.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar ansvar, utveckling och genomförande av våra fastighetsutvecklande tjänster; lägenhetstillsyner. Detta innebär att tillsynsmannen måste ha god förmåga att samordna och administrera kundprojekt. Tillsynsmannen ska också ha övergripande kunskap inom driftteknik, byggnadsteknik, nödvändiga delar av bostadsrättslagen och bostadsrättsföreningars stadgar. Arbetsuppgifterna är varierande och några av dem är följande:

  • Planera samt utföra lägenhetstillsyner

  • Planera samt utföra överlåtelsetillsyner / avflyttningsbesiktningar

  • Ansvara för erforderlig dokumentation / arkivering

  • Vara rådgivare åt föreningen i byggnadstekniska och drifttekniska frågor kopplat till uppdraget enligt ovan

  • Föreslå och sälja in skadeförebyggande åtgärder

  • Möten med kund i samband med uppdragen

Arbetet utgår från vårt huvudkontor i Huddinge. Vi sitter i moderna och fräscha lokaler i en trivsam miljö med närhet till kommunikationer.

Är det här du?

Vi söker dig med utbildning inom fastighetsteknik alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Du har minst 3-5 års erfarenhet inom liknande roll. Du är en van användare av databaserade system och program. Du uttrycker dig väl i svenska och engelska.  

Som person trivs du med att jobba självständigt med eget ansvar. Vi ser också att du är social och utåtriktad då du dagligen har mycket kundkontakt. Det är viktigt att du är flexibel och lyhörd i mötet med andra då du möter alla typer av människor. Dina initiativ och lösningar ska du både argumentera för och sälja in, varför en god kommunikationsförmåga krävs. Uppdraget ställer höga krav på affärsmässighet och god samarbetsförmåga då det är av stor vikt att vi säkerställer mycket nöjda kunder för att fortsätta vara den ledande aktören på marknaden.  

Vi erbjuder dig

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår. Hos HSB ingår du i en organisation med bred kompetens där du både har goda förutsättningar till personlig utveckling såväl som tillgång till stöd inom olika specialistområden.

HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Södertörn som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt. I våra kontakter med kunder och blivande kunder ska vi förmedla en positiv inställning och ta hand om varje uppgift med engagemang och professionalism - de ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på.

Vill du veta mer?

Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök nu"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Fredric Pettersson 08-608 55 11, Gruppchef Teknisk förvaltning. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

OM HSB Södertörn

HSB Södertörn är idédrivet och medlemsägt. Vi är en av 26 regionföreningar i landet. Vi bedriver verksamhet i fyra kommuner; Huddinge, Botkyrka, Nynäshamn och Gotland. HSB Södertörn har nästan 23 000 medlemmar och vår förvaltning berör 14 300 lägenheter. Vi bygger bostäder samt erbjuder kvalificerade förvaltningstjänster i samtliga kommuner. På HSB Södertörn jobbar drygt 100 nyfikna och serviceinriktade personer

Publicerad 2021-05-07

Ansök nu