Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Teknisk systemförvaltare driftsystem, styr och regler till Familjebostäder

Familjebostäder, Stockholm

Ansök nu

Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 20 000 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder. Vill du också ha ett viktigt jobb på ett företag som hela tiden utvecklas? Välkommen att bli en av oss!

Till vår enhet Digital utveckling söker vi en teknisk systemförvaltare/förvaltningsledare för området passage, fastighetsautomation, styr och regler. Om du har ett starkt intresse för digitalisering, IoT och fastighetsautomation så är det här en roll för dig. Du kommer stödja Fastighetsavdelningens driftgrupp och se till att Familjebostäder har en säker och stabil systemdrift, skapa synergier samt hålla ihop strategi och vägval avseende teknik. Vi jobbar för våra hyresgäster och för framtidens Stockholm och vi tänker digitalt först - hos oss bidrar du till att leverera smarta och välkomnande boendemiljöer för dagens och morgondagens stockholmare – ett viktigt jobb helt enkelt!

Dina arbetsuppgifter
Arbetet innebär att tillsammans med leverantörer och kollegor leda och genomföra uppgraderingar av passage och styrsystem samt att genomlysa och optimera systemuppsättningar i befintliga system. Du stöder även Fastighetsavdelningens driftenhet och nyproduktion i att göra rätt val för bolaget i linje med de strategier som växer fram på området. I arbetet ingår även att bidra till en utveckling mot ett större nyttjande av nästa generations tjänster.

Vi arbetar med förvaltningsmodellen pm3 som grund och förvaltar våra system i ett antal portföljer. Du kommer att vara delaktig och tekniskt ansvarig för en grupp av system som ingår i vår portfölj för fastighetsförvaltning. I portföljen ingår styr och regler systemet från Schneider för att nämna några produkter.

I din roll ingår även:

 • Ansvar för uppgraderingar och vidareutveckling

 • Taktiskt driftansvar för de system som ingår i området inkl. integrationer mellan ingående system

 • Att styra och leda den operativa serverdriften som är outsourcad

 • Att leda och samordna acceptans- och leveranstester

 • Att leda möten och interna dialoger med många olika personer i bolaget

 • Deltagande i utvecklingsprojekt där vi prövar och inför ny teknik 

 • Att tillsammans med berörda i bolaget utveckla bolagets strategi och arbetssätt på området

Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller yrkeshögskoleutbildning inom styr och regler, teknik eller IT alternativt gymnasieutbildning med motsvarande inriktning

 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet där vi gärna ser att du har erfarenhet av styr- & reglerprodukter inom fastighetsautomation. Du har god kompetens om olika typer av styrutrustning för värme, ventilation, kyla, rumsautomation m.m. Det kan handla om regulatorer, givare och ställdon som idag blir allt mer intelligenta. Din bakgrund kan till exempel vara från likvärdig tjänst eller från serviceområdet där du jobbat med motsvarande/liknande produkter.

 • Erfarenhet av programmering och driftsättning av produkter inom fastighetsautomation. Det är en fördel om du har erfarenhet av PLC/DUC-programmering, gärna från flera olika automationssystem, t.ex. från Schneider eller andra PLC/DUC fabrikat.

 • Vana att arbeta med kravledning, releasearbete, moderna arbetsmetoder och strukturerad projektmetodik

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av systemintegration mellan olika system och/eller protokoll

 • Har erfarenhet av felsökning och service av VVS-system

 • Tidigare har arbetat i en beställande roll

 • Har erfarenhet av arbete med inköp, avtal, avrop/upphandling

 • Tidigare har arbetat med förvaltningsledning inom en strukturerad förvaltningsmodell

 • Det är en fördel om du har erfarenhet av vårt arbetssätt med pm3, men om du inte har det, så kommer vi att utbilda dig

Personliga egenskaper
Som person är du utåtriktad, engagerad och självgående. För att lyckas väl i arbetet hos oss ska du vara en medspelare som är kreativ, inte rädd för att ta initiativ och som driver överenskommen linje till mål. Att vara serviceorienterad, dela med dig av din kunskap och nå lösningar i samförstånd är en självklarhet för dig. Du gillar att driva förändring och utveckling och har lätt för att bygga goda relationer och skapa insikt och förståelse för verksamhetens behov och teknikens möjligheter. Vidare är du en god skriftlig och muntlig kommunikatör.

Du har hög grad av teknikintresse och är trygg i din tekniska kompetens. Då ansvar för dokumentation ingår i rollen ser vi gärna att du gillar struktur.

Om enheten Digital utveckling
Inom Digital utveckling hanterar vi många olika teknikområden, digitala och effektiva systemlösningar och tjänster inom fastighetsautomation, brand, säkerhet, energihantering samt värme, ventilation och kyla i fastigheter, lägg därtill alla administrativa stödsystem, IoT, robotisering, sensorer samt fjärr- och övervakningstjänster, 3D modeller och BIM. Ny teknik och ökad digitalisering ger oss ökade möjligheter att skapa mervärde för vår verksamhet i syfte att förenkla och förbättra för våra hyresgäster. 

Att jobba hos Familjebostäder innebär vara en del av ett genuint och trevligt bolag med goda värderingar och ett fint arbetsklimat som månar om miljö, samhällsfrågor och sina anställda samtidigt som bolaget är i en tillväxt-och utvecklingsfas. Du jobbar inom ett av de viktigaste och mest spännande områden som finns för Stockholm både på kort och på lång sikt; bostadsförsörjning. Hos oss får du stor frihet att utvecklas under eget ansvar och vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Här blir du en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som vi ser till att det byggs nya hyresrätter i Stockholm. Hos oss får du en yrkesroll där du gör skillnad i människors liv!

Ansökan
Ansökningarna behandlas löpande och vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta Lina Andersson, HR-partner 08-737 20 44 eller Susanne Kilgren, Chef Digital utveckling 08-737 20 75 eller Tommy Riseborn, Teamledare Drift och teknik på Digital utveckling 08-737 20 54. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vi undanbeder oss för denna rekrytering kontakt från rekrytering/bemanning/konsultbolag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5679

Kontakt
Lina Andersson, 087372044

Publicerat 2020-12-14
Sista ansökningsdag 2021-01-20

Publicerad 2020-12-16

Ansök nu