Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Teknisk förvaltare till SFV Göteborg

Statens fastighetsverk, Göteborg

Ansök nu

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

SFV Göteborg förvaltar besöksmål som Läckö slott och Carlstens fästning, statliga byggnadsminnen, fästningar, residens, öar och många andra spännande byggnader i det statliga beståndet i Västra Götaland och Hallands län.  Våra fastigheter erbjuder oss ett varierande arbete i spännande kulturhistoriska miljöer. Kontoret är placerat i centrala Göteborg och idag är vi 8 kollegor som nu behöver förstärka vår grupp med tekniska förvaltare. 

Din roll
I rollen som teknisk förvaltare ansvarar du för underhållsplanering, underhålls- och investeringsprojekt samt hyresgästanpassningar. Du arbetar långsiktigt och affärsmässigt med underhållsplanering och projekt av mycket varierande art och du kommer även själv att leda projekt. I ditt ansvar ligger att budgetera, planera, upphandla, samordna, byggleda och följa upp projekten. I din roll ingår också att avropa tjänster enligt lagen om offentlig upphandling. Naturligtvis samarbetar du även med fastighetsområdets övriga personal. En viktig del är också att vårda våra kundrelationer samt vara en länk mellan hyresgäst, brukare, extern driftorganisation, övriga förvaltningen och externa/interna projektledare.

Byggnaderna är till större del byggnader med stora kulturhistoriska värden, vilket kräver en noggrann och varsam hantering för att bevaras inför framtiden. Underhållsåtgärder görs ofta i nära samarbete med antikvarisk kompetens. Vidare kommer du att delta i verksamhetsplanering och budgetarbete. Du ansvarar också för att arbeta i verksamheten med uppställda mål avseende tex god miljö, kvalitet, kulturarvsfrågor och nöjd kund. Du rapporterar till fastighetschefen.

Din profil
Vi söker dig med högskoleutbildning eller YH-utbildning med inriktning mot bygg/fastighet alternativt har du förvärvat liknande kunskaper genom praktisk erfarenhet inom området. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med fastighetsförvaltning. Du har aktuella kunskaper inom upphandling, byggprojekt, byggnadsteknik, entreprenadjuridik samt ekonomi. Goda datakunskaper samt B-körkort är en förutsättning för tjänsten.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av projektledning, LOU samt kulturhistoriska byggnader.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha ett strukturerat arbetssätt där du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du tar egna initiativ i olika frågor som rör det egna arbetet och driver frågor självständigt från början till slut, är engagerad i och brinner för ditt arbete. Utöver det ställs det krav på att du har mycket god samarbetsförmåga och kundbemötande eftersom dina kontaktytor kommer att vara breda.  

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning. 

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. 

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-11-30 och vi ser fram emot att ta del av din ansökan och CV. Välkommen till oss! 

Kontakt:
Maria Hallberg, Fastighetschef
010 478 75 09

Publicerad 2020-11-16

Ansök nu