Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Teknisk Förvaltare Borås till Akademiska Hus

Akademiska Hus, Borås

Ansök nu

Vill du jobba med teknisk fastighetsförvaltning i ett av landets mest spännande fastighetsbolag? Vi söker nu en teknisk förvaltare till vårt förvaltningsområde i Borås och söker dig som attraheras av teknikintensiva miljöer och dynamiska samarbeten.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Akademiska Hus och Jefferson Wells. Du kommer att bli anställd hos Akademiska Hus.

Om Akademiska Hus

Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag. Tillsammans med universitet och högskolor vill vi stärka Sverige som kunskapsnation.

Det gör vi genom att bygga, utveckla och förvalta miljöer för utbildning, forskning och innovation. Våra hus finns på orter över hela landet - från Luleå i norr till Malmö i söder. I våra hus studerar, forskar och arbetar runt 300 000 personer varje dag.

Ditt uppdrag

På Akademiska Hus möter vi våra kunder och partners där de är. I utvecklingen av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Du arbetar i ett litet team som utgår från Borås och ansvarar över drift och skötsel av Högskolan i Borås.

På uppdrag från fastighetsförvaltaren leder du arbetet med den Tekniska förvaltningen av ett bestånd med stort fokus på att stärka kundupplevelsen samt ansvar för kostnadsstyrning.

Ditt basuppdrag är en teknisk förvaltarroll men uppdraget blir även att bidra till att utveckla våra högskolor och universitet.

I din roll bidrar du till Akademiska Hus uppdrag genom att medverka proaktivt i utvecklingen av vår drift och vårt campusområde. Du fungerar som kravställare på tekniska system i nybyggnads-, ombyggnads- och installationsprojekt och du ansvarar och utför hyresgästanpassningar. Vid större anpassningar har du en projektavdelning som uppgiften överlämnas till.

I din vardag arbetar du i nära samverkan med kollegor inom förvaltning och drift, men även med projektledare, fastighetsutvecklare och energispecialister på olika sätt och i olika team. Du har inte personalansvar, men har ändå i många sammanhang en arbetsledande roll för drifttekniker, leverantörer och entreprenörer. Du har ett nära samarbete med och rapporterar till vår fastighetsförvaltare.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Ekonomisk planering, rapportering och uppföljning

 • Driften för arbetssätt, fastighetssystem och driftsystem

 • Analys och åtgärdsplanering för arbetet med tillsyn- och skötsel samt felanmälningsprocessen

 • Hyresgästanpassningar

 • Samordning och kontroll av att myndighetskrav uppfylls i alla lägen

 • Avtalsförvaltning

Ditt bidrag

För att bli framgångsrik i ditt uppdrag så tror vi att du har en teknisk bakgrund men vill vidareutveckla dina kunskaper och kompetenser inom fastighetsbranschen.

Genom ditt sätt att vara bidrar du med nya initiativ, samverkan och stort engagemang. Du trivs i ett uppdrag där du tillsammans med andra strävar aktivt mot gemensamma mål och där det finns förväntningar på affärsmässighet. Du bidrar till goda relationer med kund och inom teamen genom god kommunikation med fokus på upplevelse, service och samarbete. I en nyckelroll som denna får du möjlighet att bidra med utveckling samtidigt som du sitter nära det praktiska genomförandet.

Det är meriterande om du även har kunskap inom:

 • El, VVS, kyla och ventilation

 • Styr- och övervakning av tekniska installationer

 • Insikt om hur olika tekniska system samverkar och påverkar såväl ett bra inomhusklimat som energioptimering

 • Svenska och engelska i tal och skift

 • Ingå i beredskap via telefonlista

 • B-körkort

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig

Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom mentorskap, coachning, samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. Vi har ett stort nationellt utbyte och du får tillgång till ett stort kontaktnät med både kollegor och kunskaper från Luleå i norr till Malmö i söder. Hållbarhet är ledstjärna i allt vi gör. Och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför alla olika typer av initiativ inom friskvård och hälsa.

Vi är nyfikna på varandras olika perspektiv och vet att våra olika personligheter, kompetenser och erfarenheter gör oss bättre. Vi arbetar gärna i tvärfunktionella team. Tillsammans lyfter vi varandra och stärker Sverige som kunskapsnation och strategisk partner.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells och vi är specialister på att matcha din kompetens med din nästa utmaning. För ytterligare information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Takahashi på telefonnummer: 070-666 91 88 eller via e-post: sara.takahashi@jeffersonwells.se.

Vi arbetar med löpande urval - välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Publicerad 2021-11-09

Ansök nu