Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Strategisk inköpare på Svenska Bostäder

Svenska Bostäder, Vällingby

Ansök nu

Vill du vara en del av vårt härliga team och utveckla Svenska Bostäders inköpsarbete framåt så är detta arbete något för dig. Välkommen med din ansökan!

Som strategisk inköpare på Svenska Bostäder arbetar du brett med hela inköpsprocessen. Du kommer att ha kategoriansvar för kategorierna bygg-och anläggning samt konsulter och genomföra upphandlingar enligt LOU. Ansvaret sträcker sig från marknadsanalys, projektleda kravställningsprocessen, fastställande av upphandlingsunderlag, utvärdering, avtalstecknande och implementering av slutligt upphandlingsresultat. Vidare kommer du att delta i löpande leverantörs- och avtalsuppföljning och medverka i ett företagsövergripande förändringsprojekt.

Du kommer även agera rådgivare gentemot Svenska bostäders interna beställare och säkerställa att strategiska upphandlingslösningar används och att upphandlingarna ger de bästa och mest kostnadseffektiva och kvalitativa resultaten.

Inköpsenheten hos Svenska Bostäder består idag av 7 personer som tillsammans utvecklar inköpsenhetens interna processer och mallar genom ständiga förbättringar samt ansvarar för en årlig inköpsvolym på ca 2,5 miljarder kronor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom inköp, upphandling, teknik, bygg-och anläggning, ekonomi eller juridik alt. annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

  • Flera års erfarenhet av strategisk inköp.

  • Erfarenhet av entreprenadupphandling enligt LOU är meriterande.

  • God vana att tillämpa ABT, ABK samt ABFF föreskrifter.

Personliga egenskaper
Vi söker en senior person som är samverkansinriktad med förmåga att skapa förtroendefulla relationer så väl internt som externt. Du har ett stort eget driv, är självgående och trygg i din kompetens. Du är analytisk och omvärldsorienterad och har ett strategiskt förhållningssätt.

I rollen är det viktigt att du har förmågan att organisera, planera och prioritera ditt arbete. Då du kommer att ha ett nära samarbete med olika delar av organisationer både internt och externt är det viktigt att du är en prestigelös person som vill bidra till ett gott arbetsklimat och laganda. Du skapar engagemang och trygghet och kommunicerar enkelt på mottagarens villkor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation. Eftersom Svenska Bostäder arbetar för samhällsnyttan är det viktigt att du har ett samhällsengagemang och vill vara i ett sammanhang där vi tillsammans kan göra skillnad.

Placering:
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Vällingby

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Publicerad 2021-09-11

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News