Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Strategisk Fastighetsutvecklare till Akademiska Hus

Akademiska Hus, Stockholm

Ansök nu

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation. Läs mer på: www.akademiskahus.se

Akademiska Hus söker nu en Strategisk fastighetsutvecklare till campus- och affärsutvecklingsområde Mitt.

Strategisk fastighetsutveckling är en av Akademiska Hus viktigaste framgångsfaktorer och är avgörande för att vi ska kunna leva upp till vår vision om att vara världsledande på kunskaps-miljöer.

Har du gedigen erfarenhet av affärsutveckling inom fastighetsbranschen? Är du en drivande relationsskapare? Vill du bidra med din kompetens och med initiativ till värdeskapande, långsiktig och hållbar utveckling i ett av landets mest spännande fastighetsbolag - och samtidigt själv få möjlighet att utvecklas? Då är du kanske den vi söker!

Din roll innebär ett övergripande ansvar för utveckling av framtidens miljöer för högre utbildning och forskning. Tillsammans med kollegor, fastighetschefer och kunder ansvarar du för idéskapande, planering och utveckling av marknadsområdets fastigheter för långsiktiga lönsamma affärer och nöjda kunder. Du har ett fokus på den fysiska miljön och hur den kan bidra till våra kunders framgång. Du kommer att ha en drivande, stöttande och samordnande roll, vilket bland annat innebär att:

  • Ta fram långsiktiga och hållbara campus- och utvecklingsplaner i nära samarbete med våra kunder och kollegor, i dialog med aktörer inom kommun, högskola, service, andra fastighetsägare, myndigheter m.fl.

  • Ansvara för vissa större fastighetsutvecklingsprojekt med ansvar för att ta fram investeringsunderlag, säkra hyresaffär och övergripande leda affären i mål.

  • Vara delaktig i investeringsanalyser, vid fastighetsvärdering och transaktioner.

  • Driva långsiktiga utvecklings- och stadsutvecklingsprojekt i tidiga skeden, ta fram detaljplaner, stötta med myndighetskontakter och medverka som sakkunnig i byggprojekt. Stödja projektorganisationen när projekt övergår till program- och systemhandlingsskedet.

  • Aktivt bevaka, initiera och analysera möjligheter till utveckling av såväl byggnader och byggrätter som av befintliga uthyrningsaffärer och erbjudanden av service på våra campusområden - med fokus på hur vi kan skapa värde och bidra till våra kunders framgång.

  • Utveckla och vårda nätverk inom fastighetsbranschen och andra nätverk som stöder utvecklingen av våra kunskapsmiljöer.

  • Aktivt bidra till att fortbilda och utveckla bolaget och enheten genom att dela dina kunskaper och erfarenhet, i vardagen genom det dagliga arbetet så väl som genom att delta i formella utvecklingsprojekt.

Du ingår i marknadsområde Campus- och affärsutveckling Mitt, som omfattar våra campusområden i Stockholm-Solna, Örebro, Linköping, Norrköping. Du rapporterar till marknadsområdesdirektören. Utöver samarbete med dina kollegor inom enheten kommer du i hög grad samverka med andra delar av Akademiska Hus, med fastighetschefer, förvaltare, projektledare, controllers, hållbarhetssamordnare m.fl.Din placering är i Stockholm-Solna.

Vi söker dig som, utöver relevant akademisk utbildning, har flerårig erfarenhet inom fastighetsbranschen med inriktning på utveckling och affär - och därmed kunskaper om fastighetsekonomi och fastighetsvärdering. Du har såväl förhandlings- som projektledningsvana. Det är meriterande om du har arbetat med uthyrning och/eller transaktioner. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl och tydligt på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du analytisk, strategisk, lösningsfokuserad, drivande och målinriktad. Du har ett strukturerat arbetssätt och agerar affärsmässigt med kundfokus. Eftersom rollen innebär mycket samverkan är det viktigt att du är relationsskapande, att du är lyhörd och kommunikativ, samt att du är drivande i dialoger och processer. Vi värdesätter prestigelöshet och samarbetsförmåga, men också goda ledaregenskaper även om detta inte är en chefsroll.

Vad vi erbjuder dig
Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom mentorskap, coachning, samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. För chefer och projektledare finns särskilda ledarskapsutbildningar. Med bra ledare som ger oss förutsättningar, förtroende och mandat att leverera, utvecklas vi både som människor och bolag.

För oss är det strategiskt viktigt att ligga i framkant och driva utvecklingen inom fastighets- och byggbranschen. Vi är därför aktiva i branschforum och arbetar kontinuerligt med innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med forskare, expertis och näringsliv. Hållbarhet är en ledstjärna i allt vi gör och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför många olika typer av initiativ inom friskvård och hälsa.
Vi är nyfikna på varandras olika perspektiv och vet att våra olika personligheter, kompetenser och erfarenheter gör oss bättre. Tillsammans lyfter vi varandra och stärker Sverige som kunskapsnation.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Akademiska Hus med Jefferson Wells. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Håkan Kempel, hakan.kempel@jeffersonwells.se eller Lars Buvall, lars.buvall@jeffersonwells.se. Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 19:e December. Du ansöker på Jefferson Wells hemsida.

Publicerad 2021-11-17

Ansök nu