Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Stadsutvecklare centrum till Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommun, Eskilstuna

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Vill du jobba med att öka stadskärnans livskraft i Eskilstuna? Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker och agerar hållbart i alla led. Eskilstuna har under flera år haft en kraftig befolkningsutveckling och befinner sig i framtidsregionen Stockholm-Mälardalen. Vi söker dig som har god kompetens om hållbar stadsutveckling samt en relevant utbildning. Har du dessutom lätt för att samarbeta och ett stort driv då ska du läsa vidare och söka tjänsten hos oss!

Stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig del i kommunens tillväxtarbete. Förvaltningen planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön i Eskilstuna. Vi är totalt cirka 200 anställda.

Utvecklingsenheten inom förvaltningen initierar projekt i tidiga skeden av stadsbyggnadsprocessen och ansvarar för översiktlig- och strategisk planering. Kommunikation, koordinering och samverkan är ledord i det långsiktiga arbetet. Enhetens arbete bedrivs tillsammans med tjänstemän inom kommunkoncernen och andra externa aktörer. Inom enheten finns även stadsarkitekten med uppgift att bevaka och följa upp översiktsplanens intentioner och ställningstaganden med ansvar för stadsbyggnadsramarna i kommunens utvecklingsprojekt. Enheten har till uppgift att formulera strategier för byggande och infrastruktur och att initiera komplexa projekt där omvärldsbevakning utgör en naturlig del. Enheten initierar och driver olika stadsutvecklingsprojekt i samverkan med fastighetsägare och andra intressenter. Strategiska stadsutvecklingsfrågor är prioriterade inom Eskilstuna kommun.

Vi utökar och söker nu en centrumutvecklare som vill vara en del i vårt team som präglas av stort engagemang och öppenhet!

Arbetsuppgifter
Eskilstuna växer och har en planeringsmässig höjd för 130 000 invånare till år 2030. En växande kommun ställer nya krav på stadskärnan och dess stadsrum. Den fysiska handeln står inför en rad utmaningar och krav på förändring genom till exempel ökad e-handel och fler tomma lokaler syns i städernas centrum runt om landet, så även Eskilstuna. Detta kan få både kort och långsiktig påverkan på centrums attraktivitet, funktion och utbud samt stadsliv.

För att möta de utmaningar som finns och göra en förflyttning till ett mer livskraftigt centrum krävs en aktiv samverkan med stadens olika aktörer och intressenter. Exempel på dessa är handeln och näringslivet, företagare, fastighetsägare, föreningslivet samt kommunens olika förvaltningar och bolag. I rollen som stadsutvecklare för centrum kommer du jobba med följande:

 • Arbeta tillsammans med stadens och särskilt stadskärnans aktörer och intressenter i olika insatser och projekt.

 • Vara med och ta fram en gemensam färdplan för stadskärnans utveckling, med mål och strategier både på kort och lång sikt och med utblick mot år 2050.

 • Ansvara för att olika samverkansmodeller startas och organiseras mellan fastighetsägare och offentliga aktörer. Olika samverkansmodeller som används är bland annat BID (Business Improvement District) och vår egen plattform Affärsplan Eskilstuna.

 • Process- och projektledning i olika stadsutvecklingsprojekt. Här initierar och driver du arbetet självständigt med stöd av många parter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

 • Akademisk högskoleutbildning inom samhällsplanering, arkitektur- och/eller stadsbyggnad/fysisk planering eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som arbetsgivaren anser lämplig.

 • Gedigen erfarenhet som projektledare med erfarenhet av att leda människor i större projekt samt från samverkan och partnerskap.

 • Kunskap om hållbar stadsutveckling.

 • Erfarenhet och kunskaper av arbete med fastighetsägare och fastighetsfrågor kopplat till stadsutveckling.

 • En god kommunikativ förmåga med erfarenhet av presentationer och förmåga att uttrycka sig tydligt och obehindrat på svenska i tal och skrift.

 • Goda IT-kunskaper generellt.

Meriterande är:

 • Kompetens i eller erfarenhet av samverkansmodeller (BID).

 • Erfarenhet av tidigare arbete med översiktsplanering.

 • Erfarenhet av kommunal organisation.

 • Erfarenhet av fastighetsfrågor och retail samt vana vid samarbete med fastighetsägare.

Vi lägger stor vikt vid relevant arbetslivserfarenhet och dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en teamspelare med en naturlig social förmåga. Du samarbetar väl, känner dig trygg med och har god förmåga att skapa nya relationer. I rollen krävs stark drivkraft och tydlig inriktning för att vara en katalysator för en levande stadskärna. Förutom att du är drivande i din ledarroll har du också en förmåga att planera strategiskt samt kunna se helheten. Det är också viktigt att du är flexibel och prestigelös i ditt sätt. Vi ser gärna att du har en analytisk förmåga då delar i tjänsten handlar om statistik och uppföljning. Din kompetens inom handel och fastighetsområdet kommer värdesättas starkt.

Arbetet innebär stora utvecklingsmöjligheter för rätt person och samtidigt har vi en stor förväntan på ditt bidrag. Brinner du för att göra skillnad hoppas vi att du söker den här tjänsten. Vi förutsätter att du har ett stort engagemang och intresse för stadsutveckling och välkomnar rätt person till vår enhet!

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning
Heltid
Tillsvidare

Övrigt
Vill du vara med och leda vägen? Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan eftersom den ligger till grund för vårt urval.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D. Märk din ansökan med Rekryteringsenheten och annonsens referensnummer.

Kontakt
Eva Bjälkander
Rekryteringskonsult
016-710 54 30

Publicerad 2021-02-17

Ansök nu