Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Senior projektledare ombyggnad/nyproduktion till Tyresö Bostäder

Tyresö Bostäder, Tyresö, Stockholm

Ansök nu

Tyresö Bostäder söker nu en senior projektledare ombyggnad/nyproduktion med gedigen erfarenhet av att driva bostadsprojekt inom ombyggnad/nyproduktion. Vi söker dig som är en lagspelare, affärsmässig, prestigelös och trygg med en strategisk förmåga. Du har ett stort fokus på hur du tillsammans med dina kollegor kan skapa värde och kvalitet, både för hyresgästerna och utvecklingen av det gemensamma fastighetsbeståndet.

Tyresö Bostäder är ett kommunalt bostadsbolag som äger och förvaltar nära 3 400 hyresrätter och lokaler. Vi är en del av Sveriges Allmännytta och erbjuder ett varierat boende – ungdomslägenheter, familjeboenden, seniorlägenheter och trygghetsboenden samt lokaler för det lokala närings- och föreningslivet. Våra fastigheter ska erbjuda bostäder för många år framåt, därför förvaltar och underhåller vi våra byggnader och mark långsiktigt, med människor och miljö i åtanke. Vi arbetar för ett tryggt, trivsamt och inkluderande samhälle och vill bidra till en ökad biologisk mångfald. Vi verkar aktivt för att bli mer energieffektiva och minska vår klimatpåverkan.

Om rollen som senior projektledare

Tyresö Bostäder och kommunen står inför en utveckling av vår tätort och vi planerar både för omfattande ombyggnationer och för nybyggnadsprojekt. Som senior projektledare för ombyggnad/nyproduktion är du med och driver våra ombyggnads- och underhållsprojekt. I rollen har du ett helhetsansvar från projektidé, projektering och genomförande till överlämning av underhålls- och ombyggnadsprojekt. Du samarbetar tätt med våra förvaltare och med hyresgäster, entreprenörer, konsulter, kommun och myndigheter.

I ditt ansvar ingår

 • Ansvarig projektledare med ekonomiskt ansvar för större byggprojekt från start till färdigställande.

 • Att ansvara för genomförande av projekt.

 • Att tillsammans med inköpsavdelningen genomföra förfrågan och upphandling av entreprenader.

 • Att lämplig organisation tas fram i respektive projekt.

 • Att självständigt upprätta och behålla relationer med entreprenörer, kommuner och andra intressenter.

 • Rapportering av projektstatus och måluppfyllelse.

 • Delta i utveckling av processer, rutiner och metoder för styrning och uppföljning av enhetens projekt.

 • Att tillsammans med kommunikationsavdelningen på ett enkelt och tydligt sätt kommunicera i projektet till berörda parter (som hyresgäster, lokalhyresgäster och andra intressenter).

 • Genomföra en tydlig överlämning till förvaltningen efter färdigt och slutfört projekt.

Bakgrund/krav

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från byggbranschen. Du behärskar projektets olika faser och har erfarenhet från att ha arbetat med tidiga skeden. Vi tror att du har arbetat som projektledare i minst tio år och har god erfarenhet från att projektleda stora och komplicerade projekt.

Du har goda kunskaper i bygglagstiftning, entreprenadjuridik och branschregler samt kunskaper om LOU och material- och entreprenadupphandling. Tidigare erfarenhet från offentliga verksamheter är meriterande.

Vi söker dig som har civil-/högskoleingenjörsexamen eller annan byggteknisk utbildning, alternativt har tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom en lång arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av ansvar för ekonomi och ekonomisk rapportering och är en strukturerad administratör med vana att ta fram underlag inför beslut. Du förstår vikten av kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Körkort (lägst behörighet B) är ett krav.

Om Tyresö Bostäder och våra värderingar

Tyresö Bostäder är en verksamhet för alla som vill bidra till samhället genom vårt allmännyttiga uppdrag och vår organisation speglar det samhälle vi verkar i. Vi erbjuder en utvecklande arbetsplats där vi värdesätter jämställdhet, inkluderande och mångfald. Hos oss finns möjlighet att påverka, bidra och utvecklas i sin roll. Vi erbjuder schyssta villkor, en bra arbetsmiljö och möjlighet till balans i livet. Vi värdesätter dialog, lyhördhet och ett gott samarbete. Tillsammans skapar vi en kultur och verksamhet där vi trivs och känner oss välkomna.

Som medarbetare följer du bolagets policys och delar våra värderingar:

 • Dialog – vi lyssnar och återkopplar.

 • Engagemang – vi är närvarande och intresserade av vårt uppdrag.

 • Långsiktighet – vi verkar för en hållbar framtid i allt vi gör.

 • Tillgänglighet – vi finns när och där vi behövs.

 • Affärsmässighet – vi skapar nytta för pengarna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du tycker att tjänsten passar in på dig, skicka in din ansökan till rekrytering@tyresobostader.se och märk ansökan ”Senior projektledare ombyggnad/nyproduktion”. Sista ansökningsdag är den 12 december 2022.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Bertil Ekvall, Förvaltningschef, på telefon 08-682 61 93. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Marina Brunsärn, HR-chef, på telefon 08-682 61 32. Fackliga företrädare, Ann-Sofie Persson, Vision, nås på telefon 08-682 61 61 och Rolf Sundell, Fastighetsanställdas förbund, på telefon 08-682 61 08.

Varmt välkommen till oss på Tyresö Bostäder! Mer information om oss och vår verksamhet hittar du på www.tyresobostader.se.

Publicerad 2022-11-23

Ansök nu