Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Senior lokalprojektledare till Svenska kraftnät

Svenska kraftnät, Stockholm

Ansök nu

Svenska kraftnät befinner sig i kärnan av energiomställningen i Sverige. Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Vi erbjuder en mycket spännande tjänst som Senior lokalprojektledare där du får vara med och delta i arbetet att bygga verkets framtida lokaler och organisation för lokalförsörjning. Vi söker dig som har ett stort intresse för hållbara och genomtänkta lokallösningar samt fastighetsdrift.

Om tjänsten

Som senior lokalprojektledare kommer du att tillhöra enheten Fastighet som ansvarar för Svenska Kraftnäts lokaler och består av fastighetsförvaltning, fastighetssupport, fysisk säkerhet och lokalstrategi.

Svenska kraftnät växer och för att skapa rätt förutsättningar i våra lokaler drivs ett program för att ta fram en långsiktig och hållbar lokalförsörjningsstrategi. Strategin kommer att medföra lokalprojekt runt om i landet där Svenska kraftnät är hyresgäst och/eller förvaltar fastigheter.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som lokalprojektledare består av att driva och koordinera ett antal lokal- och fastighetsprojekt från ax till limpa inom Sveriges gränser. Projekten kan omfatta tekniska lokaler, förrådsverksamhet eller kontor. Arbetsuppgifter:

  • Ansvara, driva och leda huvudprojekt och lokalprojekt inom lokalstrategin. I arbetet ingår även att rapportera till programledaren. Utanför programmets ramar gäller rapportering till enhetschef.

  • Vara delaktig i enheten Fastighets drivningsarbete för att utveckla organisationen samt bedriva förändrings- och förbättringsarbeten.

Du ges mycket goda möjligheten att utvecklas i din yrkesroll och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund

Du ska ha en lämplig akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som myndigheten anser likvärdig.

Vidare har du

  • Flera års dokumenterad arbetslivserfarenhet av projektledning och projektstyrning med goda resultat i bygg- och fastighetsbranschen.

  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbete med tekniska installationer i lokaler så som kyla, kraftförsörjning och lokaler med omfattande tekniska installationer.

  • Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

  • Körkort (B).

Meriterande krav

  • Projektledarcertifiering enligt PPS, IPMA, PMI eller liknande. Svenska Kraftnät arbetar enligt PPS-modellen.

  • Erfarenhet av uppdrag med säkerhetsskyddsklassificerad information såsom byggnader för rättsvårdande myndigheter eller andra typer av skyddsobjekt för samhällskritisk verksamhet rörande Sveriges säkerhet.

  • Erfarenhet och förståelse av processen vid upphandlingar av varor och tjänster enligt LOU eller LUF

  • Erfarenhet av att agera hyresgästens representant vid ett ny-, till- eller ombyggnadsprojekt

Dina personliga egenskaper

Vi söker en trygg och stabil person som kan leda genom andra, som har förmågan att bygga tillit, förtroende, skapa goda relationer och nätverk över hela verksamheten. Du är en orädd, uthållig person som kan involvera berörda i uppgiften, kommunicera med både verksamhet och ledning, hantera motstånd och olika synsätt. Du har en personlig mognad och vet att det är tillsammans som vi skapar de bästa lösningarna.

Tjänsten kräver en person som kan planera, organisera och prioritera sitt arbete på ett effektivt sätt, som sätter upp och håller tidsramar för att nå uppsatta mål. Du behöver ha en helhetssyn där du tar ansvar och självständigt strukturerar upp ditt angreppssätt och driver projekt vidare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Christoffer Denkert, tel. 010 350 90 80 alternativt ansvarig rekryterare Victoria Waltenberg, tel. 010 350 90 45. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010 475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Publicerad 2022-05-13

Ansök nu