Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Sälj- och Affärsutvecklingsansvarig med fokus på serviceaffären, Sverige till Assemblin

Assemblin El AB, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och utveckla Assemblin El:s erbjudande genom att skapa attraktiva och kundanpassade lösningar som driver företaget framåt till en stark position på marknaden? Här får du en strategisk nyckelroll inom Riksavtal Service. 

Om tjänsten 

Som Sälj- och Affärsutvecklingsansvarig får du en fantastisk möjlighet att driva Assemblin El framåt till en fortsatt stark position på marknaden. Du får en strategisk nyckelroll i företaget där du kommer att arbeta med nyförsäljning av rikstäckande avtal samt omförhandla befintliga. En viktig del av ditt arbete kommer att vara att se till att dessa avtal utvecklas internt, att aktivt söka upp nya och befintliga kunder, bevaka större upphandlingar samt hantera anbuds- och offertprocessen. Vidare kommer du att arbeta med affärsutveckling när det gäller nya produkter och affärsmöjligheter med fokus på serviceaffären. I vissa fall sker även samarbete med Assemblin Ventilation och VS. 

Tjänsten är utmanande och ställer höga krav på affärsmannaskap och god förmåga att arbeta i nära samarbete med kunder och samarbetspartners. En viktig del i din roll är också att aktivt arbeta med att identifiera nya affärsmöjligheter och genomföra rådgivande kundmöten med beslutsfattare, nya som befintliga inom den offentliga och privata sektorn. Du leder affärs- och kontraktsförhandlingar och är övergripande ansvarig för att genom samverkan med andra inom koncernen sätta ihop projektgrupper och styra affären.

Ditt arbetsområde kommer att vara hela Sverige, men med fokus på Stockholmsregionen där flertalet stora kunder har sina huvudkontor, och du rapporterar till Marknadschefen.

I försäljningsarbetet kommer du att:

  • Ha kund- och avtalsansvar för den nationella serviceaffären 

  • Bygga nya samt vårda och utveckla befintliga kundrelationer och avtal

  • Ansvara för kundbesök och försäljningsarbetet mot Service kund

  • Ansvara för framtagande av kalkyl och anbud

  • Bevaka kommande förfrågningar samt svara på upphandlingar

  • Aktivt arbeta för att möta Assemblin EL:s marknadsplan för Service

I intern införsäljning av nya riksavtal kommer du att:

  • Ansvara för att bygga upp kommunikation och struktur lokalt/regionalt/nationellt gällande avtal för Service 

  • Presentera nya avtal för de filialer som berörs både fysisk på filial och på distans

  • Upprätthålla kontakten med filialer och regioner avseende avtalsfrågor

  • Distribuera avtalsmaterial till de som berörs av avtalen

Är det här du?

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av lösningsinriktad försäljning B2B i nära samarbete med kunder och beslutsfattare på hög nivå inom installationsbranschen. Har du arbetat som försäljningschef, senior KAM eller affärsutvecklingschef är det starkt meriterande. Du har flerårig erfarenhet inom resultat- och budgetansvar samt en övergripande förståelse för tekniska lösningar och installationer. Goda kunskaper inom avtalsjuridik med AB och ABT är andra kompetenser du besitter. Därtill ser vi gärna att du har en akademisk utbildning alternativt annan vidareutbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. 

Ditt arbetssätt kännetecknas av kundfokus och affärsdriv, du motiveras av att tänka nytt och våga förändra men har också en hög analytisk förmåga och ett strategiskt tankesätt som bäddar för kommersiellt och ekonomiskt riktiga beslut. Vidare drivs du av att hantera och utveckla kundkontakten och ser nyttan i samarbete både internt och externt. Förutom svenska har du mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Då resor ingår i tjänsten är B-körkort är ett krav. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en kommunikativ relationsbyggare som har lätt för att etablera och underhålla goda relationer både inom och utanför företaget, med behållen affärsmässig integritet. Du har ett inre affärsdriv och är skicklig på att analysera och förstå kundens behov. Vidare är du strukturerad och ordningsam och trivs med att vara självgående i ditt arbete samtidigt som du värdesätter andras stöd. 

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Assemblin El med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Rikard Sunnerskog på 08-120 50 428. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

___

Assemblin El är ett av Sveriges ledande elinstallationsföretag. Assemblin El erbjuder heltäckande och hållbara lösningar för allt inom el – projektering, installation och service. Bolaget erbjuder även spetskompetens inom fastighets- och industriautomation, säkerhet, kraft, data och telekom. Vi finns nu på närmare 70 orter i Sverige. Omsättningen är cirka 4 100 MSEK och vi är knappt 3 000 medarbetare. Läs mer om oss på https://www.assemblin.com/sv/

Publicerad 2021-12-23

Ansök nu