Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Sakkunnig Bygg till Specialfastigheter

Specialfastigheter, Linköping/Stockholm

Ansök nu

Hos oss blir du en del av Sveriges ledande företag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare – därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!

Om tjänsten
Vi söker en senior byggingenjör med gedigen erfarenhet och kunskap inom bygg- och fastighetsbranschen. Du är kommunikativ, med ett inre driv och vill bli en del av ett energifyllt team präglat av kompetens och arbetsglädje. Ett team som skapar mervärde för vår verksamhet och våra kunder. Vi har långsiktiga ambitioner när det handlar om att skapa hållbara byggnader med hjälp av robusta och innovativa lösningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utveckla, implementera och kommunicera våra tekniska riktlinjer inom teknikområde bygg och konstruktion

 • Vara den ”sakkunniga kollegan” genom byggprocessens alla skeden, ett tekniskt stöd för vår projekt- och förvaltningsorganisation

 • Utreda och bereda materialval och tekniska lösningar, granska arbeten som utförs av arkitekter och konstruktörer

 • Vara ett stöd till förvaltare vid planering och genomförande av reinvesterings- och ROT-projekt samt stötta förvaltningen i underhåll, drift- och skötselfrågor

 • Leda och driva vår interna arbetsgrupp med fokus på att utveckla och förbättra våra tekniska riktlinjer

 • Kontrollera och besiktiga byggnadsstrukturer

 • Delta vid leverantörsuppföljningar för att säkerställa att leveranser svarar mot ställda krav på kvalitet och kostnad

 • Medverka som tekniskt stöd vid ramavtalsupphandlingar

Om dig
För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du en bred kompetensbas inom bygg. Vi ser att du med stor sannolikhet har en fördjupad kunskap och erfarenhet inom konstruktionsteknik. Du är intresserad av och håller dig uppdaterad och påläst om teknikutveckling och forskning inom byggsektorn och för kunskapen vidare in i organisationen. Vår verksamhet ställer stora krav på säkerhet och hög standard, som person ser vi därför att du är noggrann med en känsla för kvalitet. Du är lösningsorienterad, initiativtagande och känner ägarskap för dina uppgifter. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och du uppskattar att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

I rollen ingår nära samarbete med både interna och externa intressenter, bland annat arkitekter, konstruktörer, entreprenörer samt interna kollegor med inriktning projektledning, bygg, fysisk säkerhet, energi, miljö, brand, installationsteknik, byggnadsinformation och förvaltning.  I rollen behöver du därför vara drivande, kommunikativ och ha en god samarbetsförmåga.

Du som söker är civilingenjör inom väg och vatten eller har en universitets-/högskoleexamen inom byggteknik, alternativt har du motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Utöver det har du goda kunskaper och erfarenhet från byggproduktion och/eller konstruktionsarbete. Du ska ha en gedigen arbetslivserfarenhet inom teknikområdet.Det är meriterande med tidigare erfarenhet av:

 • Hållbart samhällsbyggande

 • Miljöbyggnad

 • Konstruktion och dimensionering

Placering
Din placering är inom enheten Teknik som ansvarar för utformningen av våra tekniska riktlinjer och instruktioner. Enheten finns representerad i Linköping och Stockholm. Din placeringsort är därför Stockholm eller Linköping, men då vårt fastighetsbestånd är rikstäckande innebär tjänsten resor. Körkort för personbil är ett krav.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 29 maj.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetskänslig verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetsprövningssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
Unionen, Lena Nibell, tel. 010-788 62 47
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 34 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 180 medarbetare.

Kontaktpersoner
Janne Jöhag
Chef Teknikstöd
010-788 62 29
janne.johag@specialfastigheter.se

Malin Lindgren
HR-generalist
010-788 62 44
malin.lindgren@specialfastigheter.se

Publicerad 2022-05-12

Ansök nu