Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Resande teknisk förvaltare till SFV Utrikes, Stockholm

Statens fastighetsverk, Stockholm

Ansök nu

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

SFV Utrikes ansvarar för de statsägda utlandsfastigheterna, såsom svenska ambassader, residens och institut. Vårt uppdrag handlar om att förvalta existerande byggnader såväl som att bygga nytt och marknadsföra samtida svensk arkitektur, formgivning och design. Vår största hyresgäst är Utrikesdepartementet. Vi är cirka 20 personer som arbetar på SFV Utrikes. Vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm men hela världen är vårt arbetsfält.

Din roll
Hos Statens fastighetsverk erbjuds du en omväxlande roll med stort mått av eget ansvar där du får arbeta med spännande fastigheter där olika lokala förutsättningar runt om i världen utmanar din problemlösningsförmåga. Som teknisk förvaltare på SFV Utrikes kommer du med utgångspunkt från huvudkontoret i Stockholm resa cirka 100 dagar per år till olika orter i världen. Du kan även komma att vikariera för utsända medarbetare i bland annat Moskva och Peking. Du arbetar i en fastighetsgrupp tillsammans med en förvaltare och en förvaltningsekonom som ansvarar för ca 15 olika orter i världen. En viktig del i arbetet är att tillsammans med kollegor vårda våra kundrelationer med hyresgäster och brukare.

Till dina arbetsuppgifter hör att träffa hyresgäster och ha regelbundna avstämningar med driftentreprenörer och leda konsulter.

Gentemot driftentreprenörer är du ansvarig för att ta fram och följa upp tillsyns- och skötselplaner.

Du medverkar i att identifiera underhållsbehov samt bevakar genomförandet av de beslutade underhållsåtgärderna på de olika orterna. Det kan exempelvis vara byte av tekniska installationer och ombyggnationer.

Du ansvarar för att energiförbrukningen i fastigheterna följs upp och registreras i avsett system. Du ska kunna analysera resultaten och ta fram förslag på hur energiförbrukningen kan minskas samt hitta fossilfria lösningar och därefter projektleda genomförandet av dessa åtgärder.

Ett annat ansvarsområde är att löpande se till att gällande myndighetskrav som kan variera i de olika länderna, efterlevs, samt att statusbesiktningar genomförs och uppdateras i fastighetssystemet.

En del av arbetet är administrativt och innebär bland annat att lägga beställningar, granska fakturor, ta fram underlag för beslut, tillsammans med förvaltningsekonom ta fram ekonomisk budget för drift och administrera underhållsplaner för de tekniska installationerna i avsett fastighetssystem.

Din profil
Du är utbildad drift-, el-, vvs-, sjöingenjör eller motsvarande på eftergymnasial nivå. Din bakgrund är några års erfarenhet inom fastighetsbranschen som teknisk förvaltare, driftingenjör, driftchef eller teknisk projektledare. Du behöver ha erfarenhet från att leda och övervaka byggprojekt med fokus på tekniska fastighetsinstallationer som el, VVS och kylteknik. Det är ett krav att du har arbetat med brandskyddsarbete samt med energieffektiviseringar och styr- och reglersystem. Du har vana från att arbeta och ha dialog direkt med kund.

Inom det administrativa området vill vi att du har god vana att dokumentera, planera och följa upp ditt arbete i fastighetssystem.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du tidigare arbetet utomlands och har ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska. Du får också gärna har el-behörighet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska ha god social förmåga, vara representativ och kunna föra dig i olika miljöer. Personlig stabilitet och problemlösningsförmåga är förutsättningar för att kunna möta de utmaningar du ställs inför liksom att vara ansvarstagande och van att självständigt hantera uppgifter.

Som resande teknisk förvaltare representerar du SFV och agerar utifrån den statliga värdegrunden. Detta innebär att du har ett beteende och ett förhållningssätt som bevarar förtroendet för myndigheten och staten.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna säkerhetsklassificering krävs ett svenskt medborgarskap.

Mer information
2 lediga befattningar. Tillsvidareanställning med beräknat tillträde under hösten 2022.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag 9 oktober 2022. Vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Ulrika Sjöholm
Fastighetschef SFV Utrikes
010-478 71 39

Publicerad 2022-09-23

Ansök nu