Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektledare till SigtunaHem

SigtunaHem, Märsta

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit! SigtunaHem äger och förvaltar 4 800 lägenheter med hyresrätt i Sigtuna kommun. Vi är ett serviceföretag som erbjuder attraktivt boende och vår verksamhet kännetecknas av långsiktighet och hållbarhet. Vår främsta uppgift är att utveckla trygga och trivsamma boendemiljöer med hög servicegrad. Vi bygger både hyresrätter och bostadsrätter och skapar hållbara, levande och väl fungerande bostadsområden och stadsdelar.

Arbetsuppgifter
Som Projektledare ingår du i Projektavdelningen med placering på SigtunaHems huvudkontor i Märsta. Avdelningen som helhet ansvara för nyproduktion, ombyggnation och mindre projekt. Närmast i tiden ligger en rad spännande projekt. Ett av dem innefattar nybyggnation av två kvarter precis i anknytning till Märsta station, om ca 200 lägenheter med butiker, restauranger och kontor. Ett annat är en stadsomvandling som påbörjades 2020 med nyproduktion av närmare 300 bostäder, både lägenheter och radhus, i olika etapper. Vi är även med och utvecklar Sigtuna Stadsängar och ett nybyggnadsprojekt om ca 100 lägenheter med planerad byggstart våren 2022.

I och med målsättningen om att SigtunaHem ska producera 150-200 nya bostäder per år måste vi nu utöka vårt projektteam med ytterligare tre Projektledare. Vi producerar hyresrätter, bostadsrätter samt egna hem. Som Projektledare på SigtunaHem kommer du få ta del av en intressant projektportfölj med stor variation samt bidra till bostadsutvecklingen i Sigtuna kommun. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat:

 • Ansvara för att som del i ett team driva nyproduktionsprojekt

 • Framtagande av förstudie och kalkyler till projektering, genomförande och uppföljning

 • Ansvara för tid, teknik, lagkrav, miljö, energi, ekonomi och kundrelationen

 • Uppföljning av konsulter och entreprenörer

 • Samverka med interna resurser och kommunen samt andra lokala aktörer

 • Stötta och bidra till avdelningens projekt

Kvalifikationer
Som Projektledare ansvarar du för att leda planering, projektering, upphandling och genomförande av projekt inom nyproduktion och ombyggnation. För att trivas och bli framgångsrik i rollen vill vi att du har:

 • Flera års kvalificerad erfarenhet inom husbyggnad

 • Framgångsrik erfarenhet av planarbete, projektering, byggledning, kostnadsstyrning och entreprenadverksamhet

 • Eftergymnasial utbildning inom byggteknik eller motsvarande erfarenhet

 • B-körkort

 • Erfarenhet av LOU är meriterande

Som person trivs du bäst när du får arbeta i team, samarbete med andra är viktigt för dig. Vi är måna om att byta erfarenheter med varandra och arbeta ihop under prestigelösa förhållanden. För att lyckas i rollen är det viktigt med eget driv, att du är en duktig och tydlig kommunikatör samt positiv och kreativ. Alla i teamet arbetar naturligtvis mot att driva projekten inom budget och tidsram och din roll innebär också att leda och engagera medarbetarna på vägen. Du är en person som gärna hjälper andra och har inga problem med att be om hjälp från andra när du ställs inför vissa frågor. Samtidigt har du stor vana av att jobba självständigt och strukturerat mot tydliga mål. Till sist är det viktigt att du delar SigtunaHems värderingar som är:

 • Nytänkande - vi rör oss framåt

 • Fokuserade - vi tar ansvar

 • Tillsammans - vi hjälps åt

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2021-08-15
Referensnummer: C58663
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Kontakt

Kontaktpersoner
Sven-Åke Persson
Chef projektavdelningen
08-591 796 15
sven-ake.persson@sigtunahem.se

Elin Boström
Projektledare
08-591 796 36
elin.bostrom@sigtunahem.se

Denise Timmann
HR-ansvarig
08-591 796 08
denise.timmann@sigtunahem.se

Fackliga företrädare
Lola Svensson
Vision
08-591 796 78
lola.svensson@sigtunahem.se

Fredrik Annerskog
Ledarna
08-591 796 16
fredrik.annerskog@sigtunahem.se

Övrigt
Vi strävar efter en jämn ålders- och könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi tillämpar i regel sex månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

- Vad erbjuder vi dig?
SigtunaHem är en del av den svenska allmännyttan och är certifierat för miljö- och kvalitetsledning enligt ISO 14001 och ISO 9001. Vi sitter i fina och ljusa lokaler i Märsta med bara någon minuts promenad från Märsta Station, hit tar du dig enkelt med både pendeltåg och SJ-tåg.

I rollen som Projektledare får du ett fritt och omväxlande jobb där du får stimulerande kontakter och ett härligt gäng arbetskamrater. Vi står inför spännande utmaningar, med både ny- och ombyggnationer, i en av landets snabbast växande och mest attraktiva kommuner med nära till allt.

Vi erbjuder också ett gediget förmånspaket bestående av bland annat flexibla arbetstider, kort dag före röd dag, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, subventionerad naprapat och kompetensutveckling.

Vid eventuella frågor om tjänsten vänligen kontakta Sven-Åke Persson alternativt Elin Boström. Vi har tyvärr ingen möjlighet att besvara frågor under v.29 men under övrig annonstid finns vi tillgängliga för att svara på frågor.

Läs mer: Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här

Publicerad 2021-07-09

Ansök nu