Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Projektledare till EA, sektionen projekt lokalförsörjning till Polismyndigheten

Polismyndigheten, Stockholm

Ansök nu

Arbetsplatsbeskrivning
Polismyndighetens ekonomiavdelning har som uppdrag att utforma och driva myndighetens strategiska styrning och uppföljning som fastställer vad myndigheten ska uppnå för resultat och effekter. Avdelningen fördelar ekonomiska medel för att verksamheten ska kunna nå beslutad riktning och följer upp att medlen används på ett effektivt och hållbart sätt.

Vi säkerställer också en rad andra förutsättningar för att polisen ska kunna nå sina mål, t ex. genom att möta verksamhetens behov av ändamålsenliga lokaler samt material och utrustning. Vi tillhandahåller också en ändamålsenlig service inom områdena lokalvård och fordonsservice och samordnar Polismyndighetens miljö- och hållbarhetsarbete.

Sektionen projekt lokalförsörjning är indelad i tre grupper som geografiskt täcker; södra Sverige, Stockholm och norra Sverige. Du kommer att arbeta självständigt i huvudsak i Stockholmsområdet. Resor ingår i tjänsten och i vissa fall kan du få arbeta med projekt i andra delar av landet. Din arbetsgrupp kommer bestå av fyra till fem kollegor.

Beskrivning av arbetsplatsen-organisationen
Polisen har gjort en resa som få andra myndigheter gjort då vi för några år sedan blev en samlad polismyndighet. Nu står vi inför nästa utmaning då vi till 2024 ska växa med 10 000 fler medarbetare och utveckla vår verksamhet ytterligare.

Detta ställer stora krav på hela vår organisation, inte minst när det gäller att försörja den utökade verksamheten med funktionella och säkra lokaler. Nya polisstationer behöver byggas och standarden på flera stationer behöver lyftas så att de passar en framtida modern polismyndighet.

Lokalförsörjningsenheten är en nationell funktion inom Polismyndigheten och ansvarar för myndighetens kort- och långsiktiga lokalförsörjning. Det innebär att vi ska säkerställa att verksamheten har tillgång till de lokaler som behövs för att klara uppdraget.

Polismyndigheten äger inga egna lokaler men hyr över 1,4 miljoner kvadratmeter lokaler fördelat på ca 1 000 hyresavtal till en kostnad om ca 2 miljarder kronor.

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi två självständiga projektledare som ska leda och samordna större ny- om- och tillbyggnadsprojekt i myndighetens roll som hyresgäst. Polisen bedriver en komplicerad men spännande verksamhet. Detta ställer höga krav på dig som projektledare då du kommer att arbeta med alla typer av verksamhetslokaler.

I rollen som projektledare företräder du Polismyndigheten som hyresgäst och följer en intern projektprocess som syftar till att säkerställa metodik, kvalitet och enhetlighet i projekten. Projekten sträcker sig från tidiga analysskeden med strategiska frågeställningar och lokalbehovsanalyser till genomförande av en lokalförändring. Som projektledare ska du, förutom att leda och organisera projekten, förbereda lokalförsörjningsärenden för beslut på olika nivåer, upprätta budgetar för projekten och löpande rapportera till projektets ägare.

I din vardag arbetar du tillsammans med fastighetsägare, konsulter, kommuner och leverantörer och samverkar internt med kollegor inom enheten och andra rådgivande funktioner inom myndigheten. En viktig del i arbetet är kontakten med kärnverksamheten där framtida lokalbehov och lokalutformning ska utarbetas och förankras.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • flera års aktuell erfarenhet av projektledning (av lokalförändringar)

  • för området relevant akademisk utbildning

  • kunskap om lokalförsörjning ur ett lokalhyresgästperspektiv

 Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • erfarenhet av samverkan med olika aktörer, myndigheter, kommuner etc.

  • erfarenhet av prognosarbete och uppföljning i projekt

  • erfarenhet av att arbeta inom statlig eller offentlig verksamhet

  • god erfarenhet och intresse för att dokumentera

För att lyckas i rollen krävs att du är analytisk, målmedveten och driven och är duktig på att leda projekt och människor. Du har lätt för att se helheten, dokumenterar och kan självständigt prioritera, planera och följa upp ditt arbete. Din kommunikations- och samarbetsförmåga värdesätts högt och vidare är du serviceinriktad samt har en hög integritet.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Maria Rignér mail: maria.rigner@polisen.se tel: 010-56 39038.  

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Marie Nilsson, mail: marie-s.nilsson@polisen.se

Fackliga företrädare
Fredrik Bergh/SACO tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm med placering på Kungsholmen
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Projektledare vid Ekonomiavdelningen/Lokalförsörjningsenheten/ Sektionen Projekt lokalförsörjning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2 oktober 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref nr: A522.301/2020 Projektledare till Stockholm i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref nr A522.301/2020 projektledare Stockholm, papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök via e-post

Publicerad 2020-09-16

Ansök nu