Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektledare och seniora projektledare inom projektutveckling till Göteborgs stad

Göteborgs Stad, Göteborg

Ansök nu

Arbetsbeskrivning

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid, och vi som planerar för stadens framtid behöver bli fler!

Enheterna för projektutveckling ansvarar för utvecklingen av stadens mark för bostäder och samhällsservice som förskolor, skolor, äldreboenden, idrott, kultur samt andra kommunala behov såväl som mark för kommersiella ändamål. Vi arbetar med strategisk planering inom stadsutveckling i tidiga skeden och med utvecklingen av stadens mark utifrån ett hela-staden-perspektiv och med ett affärsmässigt och hållbart synsätt. Som formell fastighetsägare och med ansvar för stadens strategiska markförsörjning har vi en viktig och central funktion inom Göteborgs stad.

Hos oss kommer du att arbeta långsiktigt med stadens markinnehav med fokus på att utveckla för en stad som vill växa. Du har rollen som fastighetsägare där du arbetar från tidigt skede med projektutveckling från idé till positivt planbesked samt som exploatör i detaljplaner med stort fokus på värdeskapande stadsutveckling, ekonomi och genomförbarhet. Du tar även fram kriterier för och genomför markanvisningar. Du säkerställer byggbarheten och arbetar mot långsiktigt värdeskapande kvaliteter. I ditt arbete jobbar du i team med kollegor och konsulter samt i dialog med andra avdelningar och förvaltningar. Du följer marknadsutvecklingen och interagerar med stadens exploatörer och intresseorganisationer för att fånga behov och säkerställa att stadens stadsutvecklande arbete möter en efterfrågan och genomförandevilja.

Vi kan lova ett både utmanande, spännande och roligt arbete med fantastiska kollegor.

Kvalifikationer

Du har arbetat i tidiga skeden i stadsutvecklingsprojekt och med projektutveckling, antingen privat, kommunalt eller som konsult. Även om du inte har så lång erfarenhet men tycker att det här låter intressant så ser vi gärna att du skickar in en ansökan. Vi ser gärna att du har fastighetsekonomisk kompetens med erfarenhet av affärsutveckling, exploateringsekonomi och projektutveckling i detaljplaneskedet. Du har för tjänsten relevant akademisk examen, exempelvis inom lantmäteri, väg och vatten eller samhällsbyggnad.

Du är nyfiken med ett affärsmässigt, lösningsorienterat och flexibelt förhållningssätt och med intresse att leda och driva projekt. Du tycker om ett stort mått av eget ansvar samtidigt som det är viktigt för oss att du inte bara är duktig på utan också gillar att jobba tillsammans med andra. Du är van att arbeta med många olika intressenter och drivkrafter där erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. Du arbetar prestigelöst med en stark teamkänsla och du har ett positivt förhållningssätt till utmaningar som kräver mångas kunskap. Vidare har du förmåga att göra nödvändiga avvägningar och prioritera i komplexa uppdrag. Utöver detta är du strukturerad och kan på ett effektivt sätt planera och avgränsa ditt arbete utifrån syfte, mål och rådighet och du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Urval sker löpande under ansökningsperioden, varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Som medarbetare på fastighetskontoret i Göteborgs stad får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjligheter till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
På fastighetskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans med vår idrotts- och friskvårdsförening erbjuder vi både träning och trivselaktiviteter, exempelvis hälsovecka, kräftskiva och bowlingturnering. Som anställd erbjuds du friskvårdsbidrag, cykelförmån, massage på arbetstid och träning på idrottsanläggningar till rabatterat pris.

Till rekryteringsföretag och annonsörer

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Fastighetskontoret

Fastighetskontoret är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka utvecklingen av Göteborg. Med rollen som markägare skapar vi förutsättningar för framtidens boende och näringsliv i vår stad. Fastighetskontoret verkar under fastighetsnämnden som ansvarar för Göteborgs mark- och bostadspolitik och har en central roll i stadens tillväxt och utveckling.

Vi är cirka 260 anställda och vårt kontor är centralt beläget nära Brunnsparken och Centralstationen. Arbetsplatsen kännetecknas av öppenhet, god stämning och engagemang. Vi har spännande uppdrag och medarbetare med bred erfarenhet och stor kunskap. Hos oss får du stort ansvar och kan aktivt bidra till stadens utveckling.
Anta utmaningen, tillsammans bygger vi staden!

Publicerad 2022-05-03

Ansök nu