Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektledare och projekteringsledare till White Arkitekter

White Arkitekter, Stockholm

Ansök nu

Projektledare och projekteringsledare som vill leda omställningen till en grön byggbransch

White Arkitekter är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor med närvaro i elva länder. Vi är medarbetarägt med cirka 800 medarbetare och engagemang och delaktighet är våra ledord. Hållbarhet är vår drivkraft för kreativitet, innovation, ökad delaktighet och formstark arkitektur. 2030 är alla våra projekteringsuppdrag klimatneutrala och vi har halverat CO2-utsläppen från vår verksamhet. Låter det spännande? Då kanske det är just dig vi söker när vi nu fortsätter att utveckla vår grupp med projektledare och projekteringsledare, som blir nyckelspelare för att uppfylla framtidens krav på hållbart byggande.

Vi söker flera nya medarbetare som är intresserade av att arbeta med projektledning och projekteringsledning i en utvecklingsorienterad miljö. De vi söker gillar att tänka helhet och har ett speciellt intresse för arkitektur och hållbarhet i byggprocessen. I rollen som projektledare eller projekteringsledare hos oss ingår att utveckla hållbara processer inom byggbranschen och visa vägen inom hållbar stadsutveckling. Placeringsort är Stockholm men det kan bli aktuellt att arbeta med projekt på något av våra andra kontor.

Vår grupp
På Whites Stockholmskontor är vi cirka 200 medarbetare. Projektledning ingår i hållbarhetsgruppen, som består av ett tjugotal medarbetare. Här jobbar hållbarhetsstrateger, beräkningsspecialister, specialister inom olika hållbarhetsdiscipliner, projektledare och kalkylatorer. Vi är en mångfasetterad grupp med medarbetare med olika nationaliteter och med olika bakgrund inom branschen. Våra arbetsuppgifter spänner från att arbeta integrerat med arkitekterna i våra projektteam, till att ha egna uppdrag, bedriva utvecklingsarbete och FoU-projekt. Du kommer arbeta i en kreativ miljö med projekt i olika skeden från tävlingar och förstudier fram till genomförande projekteringsskeden.

Projektledarrollen
Vi söker dig som har erfarenhet från projektledning. Du har förmåga att sälja in, leda och utveckla projekt. Erfarenhet från projektutveckling och tidiga skeden är positivt. Din bakgrund är troligtvis civilingenjör/högskoleutbildad ingenjör inom samhällsbyggnad eller motsvarande utbildning med erfarenhet från byggsektorn. Vi tror att du har arbetat ett tag i rollen som projektledare eller projekteringsledare och har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor. Du sätter kunden i fokus, är öppen för nya idéer och gillar att utmana. I rollen som ledare är du trygg, kommunikativ och samarbetar bra med andra.

Vi söker flera olika projektledare och ser att följande roller är aktuella:

 • Arbeta som projektledare eller projekteringsledare i uppdrag med höga hållbarhetskrav, både byggnader och stadsutveckling och i olika skeden

 • Projektledning/processledning med fokus på förändringsledning och verksamhetsutveckling

 • Projektledning med fokus på ombyggnad och återbruk

Projekteringsledarrollen
Vi söker dig som arbetar som projekteringsledare idag och som är van vid att leda projekt i olika former med hållbarhetskrav, gärna med erfarenhet från ombyggnadsprojekt och återbruk. Som projekteringsledare kommer du vara den som leder konsulternas arbete fram till färdiga handlingar. Din bakgrund är troligtvis civilingenjör/högskoleutbildad ingenjör eller motsvarande utbildning med erfarenhet från byggsektorn.

För att trivas i tjänsten behöver du ha följande kompetens och egenskaper:

 • Minst 5 års erfarenhet av arbete som projektledare eller projekteringsledare

 • Erfarenhet från projekt med hållbarhetskrav

 • God kommunikationsförmåga och förmåga att motivera och engagera

 • Tar ansvar för genomförande och resultat

 • Uppvisar gott omdöme och har förmåga att prioritera, planera och organisera på ett effektivt sätt. Håller tidsramar

 • Är uthållig och arbetar på tills resultatet är nått

Meriterande för projektledarrollen

 • Utbildning inom hållbarhet

 • Utbildning inom projektledning för projektledarrollen

 • Erfarenheter av fastighetsekonomi och fastighetsinvestering

 • Arbetat som projektledare i stora och komplexa projekt

 • Goda kunskaper i svenska, engelska och tyska

 • God kunskap om LOU, lagar, förordningar, branschregler och avtal

Meriterande för projekteringsledarrollen

 • Utbildning inom hållbarhet

 • Goda kunskaper i svenska, engelska och tyska

 • God kunskap om LOU, lagar, förordningar, branschregler och avtal

 • BAS P, certifierad KA

Mer information
Varmt välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast 4 september. Vi läser ansökningar löpande men kommer att återkomma efter sommaren. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta gruppchef Caroline Cederström på caroline.cederstrom@white.se eller ansvarig för marknadsområdet projektledning Ulrika Wallin på ulrika.wallin@white.se. Facklig representant är Anders Parment (SA): anders.parment@white.se

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2022-06-23

Ansök nu