Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektledare inom Bygg & Fastighet till Volvo Group Real Estate

Volvo Group Real Estate, Skövde

Ansök nu

Är du en driven projektledare som söker nya utmaningar? Är du en lagspelare med en positiv attityd, som lockas av möjligheten att få vara med och bidra till Volvos transformationsresa och fortsatta utveckling? Då kan detta vara rätt utmaning för dig! Vi på Volvo Group Real Estate behöver förstärkning inom projektledning till vårat team i Skövde. Här arbetar vi i nära samarbete med våra kollegor med målet att skapa de bästa förutsättningarna för produktionen och arbetsmiljöer där människor trivs och utvecklas, varje dag. Kanske är du den vi letar efter?

Vad du kommer att arbeta med
Som Projektledare Bygg & Fastighet / Property Project Manager leder och ansvarar du för ett antal nybyggnads-, tillbyggnads- eller ombyggnadsprojekt på Volvo i Skövde. I din roll har du en viktig uppgift i att driva och säkerställa att projekt utförs på ett effektivt, hållbart och tryggt sätt för att säkra projektleverans - från tidiga förstudier till färdigställt projekt.

Bland dina främsta arbetsuppgifter ingår att:

 • Leda projekt inom främst bygg/fastighet. Projekten kan bestå av nybyggnadsprojekt, infrastruktursprojekt eller anpassningar av befintliga byggnader och installationer.

 • Ta fram underhållsplaner och projekt, ser till att dessa verkställs och ansvara för budget.

 • Arbeta proaktivt med riskhantering och koordinering med verksamhet och andra byggprojekt.

 • Arbeta nära både Volvokoncernens beställar- och inköpsorganisation, för att säkerställa att lagar och arbetsmiljölagar är uppfyllda.

 • I nära samarbete med den industriella verksamheten bistå med spetskompetens inom bygg, el och VVS.

 • Ansvara för den strategiska planeringen och förvaltningen av våra fastighetstillgångar i regionen.

Som projektledare kommer du att rapportera till Director Region West inom Europadivisionen. I din roll kommer du att arbeta med dina kollegor inom förvaltning och projektledning på Volvo Group Real Estate men även med kollegor på Volvo Group Trucks Operations samt ett nätverk av entreprenörer och konsulter. På Volvo i Skövde pågår för närvarande stora satsningar för att möta framtiden, en spännande resa som du i denna roll kommer att få vara en del av i stor utsträckning.

Vem är du?
Som person ser vi att du motiveras av att leda och driva, för dig är utveckling av dig själv och ditt team den självklara vägen till framgång. För att trivas hos oss är du idérik och bra på att hitta lösningar på problem. Du är ansvarstagande, tydlig, har god kommunikativ förmåga och är van vid att kommunicera med människor med olika bakgrund. Du är professionell i ditt bemötande och har erfarenhet av liknande roller. Du arbetar strukturerat, är van vid att arbeta enligt projektmodeller/processer och har förståelse för beslutsprocesser i större organisationer.

Vi söker dig som har:

 • Civilingenjörsutbildning, högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande.

 • Minst 5 års relevant yrkeserfarenhet från liknande roller inom projektledning och fastighetsförvaltning.

 • Du har vana vid att leda, vara beställare och kravställare i om- eller nybyggnadsprojekt när det gäller bygg, VVS, el och andra tekniska installationer. Erfarenhet av industrifastigheter och/eller tekniskt komplicerade installationer är meriterande.

 • Goda kunskaper i AB/ABT, ABK, bevandrad i Plan- och bygglagen samt BBR.

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss erbjuds du ett spännande arbete i en internationell miljö som möjliggör stora utvecklingsmöjligheter både på ett professionellt och personligt plan. Vi är övertygade om att du kan bidra med din kompetens och att du kommer att få fantastiska möjligheter till utveckling med oss genom att förvandla innovativa ideér till verkliga projekt. Vi på Volvo Group Real Estate vill ge dig goda förutsättningar att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra- för när du lyckas, lyckas vi tillsammans.

Placeringsort: Skövde
Tjänsteresor: Begränsat

Om oss
Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner samt marina och industriella motorer under varumärket som Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks och Volvo Penta.
Volvo Group Real Estate stöttar verksamheten med investeringar, byggprojekt, och felavhjälpande- och planerat fastighetsunderhåll. Vi är ett globalt team med cirka 300 anställda. Teamet i Skövde tillhör Division Europe Industrial and Office (EUD), som förvaltar Volvokoncernens strategiska fabriker i Sverige, Belgien och Ryssland. Våra medarbetare arbetar som nära affärspartners till de lokala intressenterna och anpassar våra anläggningar till den senaste tekniken.

Låter det spännande?
Slå oss gärna en signal om du har frågor eller funderingar kring tjänsten så berättar vi mer eller ansök redan nu på vår hemsida: https://www.volvogroup.com/en/careers/job-openings.html
Skriv in följande referensnummer nedan i sökfältet (som du finner i länken ovan) så hittar du till rätt tjänst: 127246BR

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan. Hoppas vi ses!

Anställande chef: Anders Nilsson, Director Region West, +46 790 624 031
Emelie Fransson, HR Business Partner, +46 73 902 20 11

Sista ansökningsdag: 2022-06-26

Publicerad 2022-05-12

Ansök nu