Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektledare/exploateringsingenjör till Göteborgs Stad

Göteborgs Stad, Göteborg

Ansök nu

Arbetsbeskrivning

Göteborg är i början av en mycket stor omvandling som kommer att märkas över hela staden de närmaste decennierna. Vi jobbar med utvecklingen av hela kommunen för att Göteborg ska kunna fortsätta vara en stark kraft i regionen. Det handlar om allt från förtätning av befintliga bostadsområden till att bygga helt nya områden med bostäder, handel, kontor och ny infrastruktur. Stort fokus läggs även på kommunala ändamål, till exempel skolor och förskolor. För närvarande deltar vi i uppmärksammade projekt som utvecklingen av Gamlestaden, Centralenområdet och Backaplan. Just nu söker vi projektledare och/eller exploateringsingenjör, beroende på kvalifikationer och tidigare erfarenheter, som vill vara med och bidra till Göteborgs utveckling.

Fastighetskontoret har en nyckelroll i stadens stadsutvecklingsprojekt där vi samarbetar med både offentliga och privata aktörer samt allmänheten. Som projektledare/exploateringsingenjör är det du som projektleder exploateringsprojekten från planeringsskede fram till dess att området är utbyggt. Du ansvarar för projektekonomi, tidplaner, förhandlingar och avtalsskrivning mm. Till ditt stöd kommer du att ha våra specialister på kontoret till exempel tekniska specialister inom markmiljö, bygg och lantmäteri samt vid komplexa avtalsfrågor kontorets jurister.,. Vi har även stöd i utbyggnadsskedet av erfarna byggprojektledare. Vi jobbar i nära samarbete med andra kommunala förvaltningar och bolag och arbetet bedrivs i stor utsträckning i olika projekt- och arbetsgrupper.

På exploateringsavdelningen är vi cirka 60 medarbetare som lär av varandra och utvecklas tillsammans. Vi har en positiv och öppen atmosfär på avdelningen som präglas av både prestigelöshet och professionalitet. Vi som chefer är stolta över våra kreativa, engagerade och kompetenta medarbetare!

Kvalifikationer

Vi vill att Du ska vara en driven projektledare gärna med tidigare erfarenhet av att leda exploateringsprojekt eller motsvarande samt ett intresse för att arbeta med stadsutvecklingsfrågor. Många av våra medarbetare har en lantmäteribakgrund men då de tekniska samordningsfrågorna blir alltmer komplexa i våra stadsutvecklingsprojekt välkomnar vi även Dig med en mera teknisk bakgrund inom bygg- och anläggning. Tidigare erfarenhet av arbete i eller nära en politiskt styrd organisation är också meriterande.
Även om du inte har så lång erfarenhet men tycker att det här låter intressant så ser vi gärna att du skickar in en ansökan.

Det ställs krav på att du kan arbeta självständigt och driva och leda mot uppsatta mål. Det är också viktigt att du har en god social förmåga, ett prestigelöst förhållningssätt och är öppen för att lära och tänka nytt samtidigt som du delar med dig av din erfarenhet till de andra kollegorna. Tjänsten ställer krav på att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Övrig information

Som medarbetare på fastighetskontoret i Göteborgs stad får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjligheter till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
På fastighetskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans med vår idrotts- och friskvårdsförening erbjuder vi både träning och trivselaktiviteter, exempelvis hälsovecka, kräftskiva och bowlingturnering. Som anställd erbjuds du friskvårdsbidrag, cykelförmån, massage på arbetstid och träning på idrottsanläggningar till rabatterat pris.

Till rekryteringsföretag och annonsörer

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Fastighetskontoret

Fastighetsnämnden ansvarar för Göteborgs mark- och bostadspolitik och har en central roll i stadens tillväxt och utveckling. Med markägarrollen som grund skapar vi förutsättningar för framtidens boende och näringsliv i Göteborg. Fastighetskontoret är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka utvecklingen av Göteborgs framtid.

Vi är cirka 260 anställda och vårt kontor ligger i anrika lokaler nära Brunnsparken och Centralstationen. Arbetsplatsen kännetecknas av öppenhet, en god stämning och engagerade medarbetare. Vårt uppdrag är spännande och hos våra medarbetare på fastighetskontoret finns en bred erfarenhet och en stor bredd i kunskap. Hos oss får du stort ansvar med inblick i och närhet till stadens utveckling. Anta utmaningen, tillsammans bygger vi staden!

Publicerad 2021-06-18

Ansök nu